Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Klimatyzacja - czasem działa, czasem nie.

1 Odpowiedzi, 1642 Wyświetleń

stanleygoldi

2013-07-26, 18:03:27
Nowy użytkownik
Witam.
Spróbuje opisać mój problem szczegółowo wiec może zaczne od początku.

We wrześniu kupiłem autko, klima niestety nie działa. Serwis - wymiana osuszacza, skraplacza i chłodnicy. Wszystko ładnie działało, w zimie też, lecz na wiosnę coś nie chodziło.
W kwietniu pojechałem to tego samego serwisu, okazało się że czynnika chłodzącego nie ma (ponieważ małe nieszczelności na śrubkach były itp. - ich wina) więc za friko naprawę miałem i uzupełnienie czynnika.
Teraz tak od miesiąca mam że, czasem klima się włączy, a czasem nie. Np. raz włączyła się po 20 min jazdy, a potem już z 2 dni się włączała odrazu, potem znowu nie włącza się (na postoju na włączonym śilniku się włączyła), i znowu 2-3 dni działała). Potem następny raz, i czasem załapie. Raz miałem tak że nie działała, a czekałem na kogoś, więc światła wyłączyłem, i kilma się włączyła. Teraz znowu nie działa, ale niestety trik z wyłączonymi światłami już nie działa xD.

Dodam że: jak byłem w tym samym serwisie to powiedzieli że czynnik jest i żeby do elektryka jechać bo może sprzęgło sie nie załącza.
Jak włączam klime to wiatraki chodzą za każdym razem.
Jak się już włączy to chłodzenie oceniam na dobre, po 40 min czasem trzeba zmienić nadmuch na szyby bo robi się za zimno (poziom nadmuchu 1 z 4).

Jechać gdzieś do innego serwisu, czy sam mogę znaleźć usterkę? W czym może być problem ?Sad

Pozdrawiam
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa