Witam od niedawna zacząłem przygodę z klimatyzacją sam. mam problem z vito,przy wyłączonej klimatyzacji na zegarze HP 5 bar,na LP 4,5 bar gdy włączam klimatyzację HP 6,5 bar a LP 0 bar a przy przygazowaniu schodzi jeszcze niżej.Powietrze wylotowe delikatnie schłodzone . Przy centralnym nawiewie wewnątrz auta gdy jest włączona klimatyzacja słychac syczenie które cichnie gdy wyłączam klimatyzację. Jeden ze znajomych mówi że może być coś zapchane. Proszę o pomoc.Pozdrawiam
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
mercedes vito 2006 rok,problem z klimatyzacją
7 Odpowiedzi, 6982 Wyświetleń|
Mało czynnika
WOW ale przygoda
ale ważne że członek czuwa0 bar odparowanie a nawet niżej no no
Po napełnieniu klima działa bardzo dobrze.1,5 miesiąca temu wymieniałem w tym Vito skraplacz na nowy i sprawdzałem szczelność azotem(wtedy był szczelny).Zabieram się za sprawdzenie szczelności p.s stawiam na nieszczelną sprężarkę. Dziekuję za podpowiedz.Pozdrawiam
Rozszczelnienie może nastąpić w każdej chwili zwłaszcza przy obecnych temperaturach otoczenia gdzie ciśnienia po wysokiej dochodzą nawet do 25 bar.Sprawdx jeszcze raz dokładnie wymieniony skraplacz oraz połączenia z nim.Nowy nie zawsze oznacza ze jest dobry.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2013-08-02, 18:01:15 przez Tadeusz4321.)
Własnie miałem ostatnio reklamacje z skraplaczem termotec ... uznali ale robocizna kosmos ...
Dziwna sprawa bo pzretwornik ciśnienia LP powinien dać sygnał do sterownika klimy a ten "rozłączyć" sprężąrkę (zmniejszyć jej wydajność do zera) tak aby LP nie spadało tak jak dzieje się u Ciebie...
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY