Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Klimatyzacja do domku

6 Odpowiedzi, 4638 Wyświetleń

alacak

2013-08-10, 12:07:11
Nowy użytkownik
Witam!

Załączam zestawienie ofert jakie zebrałem. Jeśli chodzi o dobór urządzeń, to wszyscy dobrali podobnie, poza ostatnia ofertą Fujitsu, która jest o "oczko" większa. Pogodziłem się już z kosztem ~15 tys., ale muszę mieć pewność, że warto. Skłaniam się ku Fuji/Fujitsu, goście przekonują mnie, że to to samo, ale temat jest mi zupełnie obcy i liczę na Waszą pomoc. Jeśli warto dopłacić do "tsu", to dopłacę. Mam tylko 1 ofertę na Toshibę która też mnie kusi. A może wersja oszczędnościowa na solidnym chińczyku MDV/GREE, wychodząc z założenia, że praktycznie będzie chodziła 1 m-c w roku? Będę wdzięczny za wszelkie sugestie.

Pozdrawiam
alacak
  • Odpowiedz

jack63

2013-08-10, 19:04:34
Zaawansowany użytkownik
Osobiście wybrałbym wariant tańszy, ale z solidnym montażem i gwarancją serwisu. Poza tym klimatyzatorki mogą też grzać. W okresach przejściowych to wygodne rozwiązanie a kosztowo podobne do gazu.
  • Odpowiedz

barbie

2013-08-10, 19:31:47
Top użytkownik
zobacz jeszcze oferty Daikin,hitachi,sanyo,Mc Quey,Sinklar,Carrier,York,Trane .
  • Odpowiedz

ON/OFF

2013-08-12, 10:17:28
Użytkownik
Bierz pozycje pierwszą. Masz prawdziwy "made in Japan" za dobrą cenę. Oczywiście osobna kwestia to solidność danej firmy...
  • Odpowiedz

DBKlima

2013-08-12, 13:36:08
Top użytkownik
1 Mitsubishi - tylko inne jednostki wewn. z serii premium MSZ-FH25VEx1+35VEx2 lub MSZ-EF25VEx1+35VEx2
różnica w cenie niewielka w stosunku do całości 390E
2 Toshiba

Jak taniej to:
3 Gree
4 MDV
Części oraz urządzenia firmy Daikin
  • Odpowiedz

alacak

2013-08-12, 16:57:28
Nowy użytkownik
Witam!

Dzięki za odpowiedzi. Wprawdzie nie są po mojej myśli (nie Fuji), ale w końcu po to się pytam. Szkoda tylko, że mam tylko jedną ofertę na Toshibę. Cena jest OK? Na poziomie Fuji, wiec chyba OK. Są tu ludzie ze Szczecina - chce ktoś dołączyć do peletonu lub może polecić jakąś firmę? W katalogi Toshiby są modele ścienne N 3 K V P i N 3 K V 2 (ten z "mojej" oferty) - która seria jest lepsza lub nowsza?

Pozdrawiam i proszę o więcej odpowiedzi.

Pozdrawiam
alacak
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa