Witam. Mam pytanko odnośnie przebudowy istniejącej instalacji. Mam załozoną klimatyzacje typu split firmy suntec wellnes 3,5. Klimatyzacja działą ok. Posiadam jeszcze jeden identyczny zestaw i chcę założyć jednostkę wewnętrzną w sypialni ale nie chce instalować drugiej jednostki zewnętrznej tylko wykorzystać juz tą której teraz używam. Czy z technicznego punktu widzenia jest to mozliwe aby dwie jednostki wewnętrzne korzystały z jednej zewnętrznej? Jeżeli tak to czy musza być zainstalowane jakieś dodatkowe elektrozawory. Dodoam iż jednostki zewnętrzne nie musza pracować w jednym czasie a nawet nie będą. Czekam na jakieś info. Pozdrawiam
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
Split na 2 pokoje
4 Odpowiedzi, 2823 Wyświetleń|
Czy z technicznego punktu widzenia jest to możliwe o ile nie będziesz korzystał z2 jednakowo.Rozmawiamy o trybie chłodzenia tylko?Potrzebne dwa elektrozawory-czasówka która pozwoli przenieść czynnik z jednego układu do drugiego i dodatkowy czujnik temperatury z odpowiednim wybiorczym przelącznikiem.
Nie ja pierwszy zadam pytanie jak można zlikwidować swój profil.Co z Patuxem?
Dziękuję za odpowiedź. Więc tak. Klimatyzator posiada funkcję grzania i też chciałbym z niej korzystać. Tak jak napisałem nigdy nie będą uzywane dwa urządzenia jednocześnie. Odległość sypialni od jednostki zew to ok 5 metrów. Jeszcze jakiego typu elektrozaworów potrzebuję do tego. Proszę o jakis link.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2013-09-01, 16:34:45 przez Klimer.)
W grzaniu będzie działać również
Nie ja pierwszy zadam pytanie jak można zlikwidować swój profil.Co z Patuxem?
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY