Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Klimatyzator Fujitsu czy Panasonic

3 Odpowiedzi, 3452 Wyświetleń

BenekW

2013-09-19, 09:06:39
Nowy użytkownik
Witam,
Jestem zainteresowany zakupem do mieszkania klimatyzatora o mocy 2,5kW w cenie do 4500 zł z montażem. Po przeanalizowaniu oferty wybrałem urządzenia: Fujitsu ASYG09LU lub ASYG09LM lub Panasonic Etherea Inverter+ 2,5kW. Klimatyzator ma służyć zarówno do chłodzenia jaki i grzania.

Mając na uwadze długość okresu gwarancji, przyszłe koszty eksploatacji (wymiany filtrów, dostępność i ceny części po upływie gwarancji) oraz niezawodność, który z powyższych urządzeń będzie lepszym wyborem.
Pozdrawiam
  • Odpowiedz

DBKlima

2013-09-19, 12:57:49
Top użytkownik
lszyman napisał(a):Witam,
Jestem zainteresowany zakupem do mieszkania klimatyzatora o mocy 2,5kW w cenie do 4500 zł z montażem. Po przeanalizowaniu oferty wybrałem urządzenia: Fujitsu ASYG09LU lub ASYG09LM lub Panasonic Etherea Inverter+ 2,5kW. Klimatyzator ma służyć zarówno do chłodzenia jaki i grzania.

Mając na uwadze długość okresu gwarancji, przyszłe koszty eksploatacji (wymiany filtrów, dostępność i ceny części po upływie gwarancji) oraz niezawodność, który z powyższych urządzeń będzie lepszym wyborem.
Pozdrawiam
Fujitsu 5 lat gwarancji , co do Panasonic to problemu też z dostępnością do części nie ma ale gwarancja jest na 2 lata, a 5 na samą sprężarkę .

Posługujesz się ceną netto czy brutto ?
Pytam bo ceny katalogowe na modele Etherea Inverter+ są od :5k Brutto
Panasonic CS-E9PKEW/CU-E9PKE
Panasonic CS-XE9PKEW/CU-XE9PKE

Co do grzania... urządzeniem będziesz się grzał w okresie przejściowym czy ma służyć całą zimę również przy wysoko ujemnych temperaturach np. poniżej -15C?
Części oraz urządzenia firmy Daikin
  • Odpowiedz

BenekW

2013-09-19, 16:53:33
Nowy użytkownik
DBKlima napisał(a):(...)
Posługujesz się ceną netto czy brutto ?
Pytam bo ceny katalogowe na modele Etherea Inverter+ są od :5k Brutto
Panasonic CS-E9PKEW/CU-E9PKE
Panasonic CS-XE9PKEW/CU-XE9PKE

Co do grzania... urządzeniem będziesz się grzał w okresie przejściowym czy ma służyć całą zimę również przy wysoko ujemnych temperaturach np. poniżej -15C?

Zrobiłem małe rozpoznanie rynku i cena wraz z montażem w okolicy 4500 zł jest realna.

Grzenie tylko w temperaturach pow. -5 st. C.
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa