W najbliższym czasie mam zamiar zapisać się na szkolenie z zakresu klimatyzacji. METALKO Sp. z o.o. - Kujawsko-Pomorskie Centrum Szkoleń i Certyfikacji organizuje między innymi 5-dniowy kurs na mechanika urządzeń klimatyzacyjnych oraz 8-dniowy kurs na mechanika urządzeń chłodniczych. Wiadomo, że żadne szkolenie nie zastąpi praktyki niemniej jednak zamierzam podnieść swoje kwalifikacje. Czy któryś z kolegów uczestniczył w kursach organizowanych przez Metalko i czy warte są one swojej ceny?
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
Szkolenia Bydgoszcz
7 Odpowiedzi, 6097 Wyświetleń|
a jaki papierek daja po takich kursach i czego tam mozna sie nauczyc ? kursy zazwyczaj sa to przypomnienia wiadomosci zakonczone egzaminem i dostaniem uprawnien 2 grupy watpie zeby ktos nauczyl sie dobrze zawodu w ciagu kilku dni jak w szkole zawodowej trzeba bylo uczyc sie 3 lata zeby dostac swiadectwo z zawodem mechanik urzadzen chłodniczych
Może nie umiem znaleźć, ale na ich stronie nic nie widzę w temacie zbliżonym do klimatyzacji.
Kiedy wszystko inne zawiedzie - przeczytaj instrukcję.
Wstukaj w Wujka Google: Kujawsko-Pomorskie Centrum Szkoleń i Certyfikacji.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2013-11-04, 21:17:45 przez Haurox91.)
cichy12 napisał(a):a jaki papierek daja po takich kursach i czego tam mozna sie nauczyc ? kursy zazwyczaj sa to przypomnienia wiadomosci zakonczone egzaminem i dostaniem uprawnien 2 grupy watpie zeby ktos nauczyl sie dobrze zawodu w ciagu kilku dni jak w szkole zawodowej trzeba bylo uczyc sie 3 lata zeby dostac swiadectwo z zawodem mechanik urzadzen chłodniczych Oczywiście, że kurs nie nauczy mnie zawodu. Tak samo jak szkoła nie uczyni mnie fachowcem...Dopiero pracując w terenie zdobywamy doświadczanie. Ale od czegoś trzeba zacząć więc jakoś nie przemawiają do mnie opinie o tym że na kursy nie warto chodzić bo są do d....
To jest ośrodek przy firmie Pana Trepki. Zostałem tam kiedyś wysłany na szkolenie i dobrze wspominam (tylko że to było z 5 lat temu i chyba to się teraz przekształciło w metalko).
Oczywiście szkolenia są do d**y i lepiej wiedzę zdobywać na forum :lol:
Firma Trepka zajmująca się chłodnictwem i klimatyzacją sprzedała firmie Metalko ośrodek szkoleniowy. Miałem tam kiedys szkolenia na substancje kontrolowane - takie sobie.
Jesli skorzystasz to napisz parr słów komentarza. |
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY