Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Problem z klimatyzatorem EA Eco SP18050

8 Odpowiedzi, 7046 Wyświetleń

lowcaszp

2013-12-13, 18:53:36
Nowy użytkownik
Witam,
mam pewien problem z owym klimatyzatorem, Po zaniku napięcia w sieci, ( bez znaczenia czy jest to wyłączenie na 3h czy na 30 sek) klimatyzator nie załącza sie sam ponownie, musze kliknąć na panelu , lub wlączyć pilotem. Czy ktoś z Panstwa podejrzewa, co może być tego powodem ?
Z góry dzieki za odp.
  • Odpowiedz

barbie

2013-12-13, 18:59:08
Top użytkownik
przeczytaj instrukcję obsługi .
  • Odpowiedz

szulik4

2013-12-13, 19:59:50
Nowy użytkownik
a telewizor ci się włączy jak wyjmiesz wtyczkę z gniazdka i włożysz z powrotem czy musisz pilotem włączyć?
  • Odpowiedz

lowcaszp

2013-12-13, 20:13:42
Nowy użytkownik
a lodowka ci sie wlaczy sama jak wyjmiesz wtyczke z gniazdka czy musisz termostatem wlaczac? ... Mam w sklepie dwa klimatyzatory roznych firm, jeden nie byl pod tym wzgledem programowany i sam sie wlacza po ponownym wlaczeniu napiecia, a ten drugi nie, więc poprostu pytam, czy sterownik moze do wymiany czy kwestia chlodnicza,a jesli to jest kwestia instrukcji to jutro sprawdze, choc dzisiaj juz nie raz ją przeszukalem i nic na ten temat nie było napisane.
  • Odpowiedz

barbie

2013-12-13, 20:21:53
Top użytkownik
w wielu klimatyzatorach jest wyłącznik restartu,zwykle jest opis w instrukcji .
  • Odpowiedz

klimatolog

2013-12-14, 19:09:57
Top użytkownik
Restart każdego urządzenia to zagrożenie.Bo nie wiemy co było powodem zaniku napięcia.Powinieneś się cieszyć że staje czekając na sprawdzenie odpowiednich ludzi czy może ruszyć do dalszej pracy.Restart to tak naprawdę chwyt reklamowy.Nie mający nic z logiką zabezpieczenia urządzenia przed kolejnym rozruchem.Czy ruszą urządzenia 3-fazowe po przejściu Ksawerego i po pomyleniu faz przez służby energetyczne?dzięki bogu nie?Czy normalny użytkownik będzie miał pretensje że schładzalnik pomieszczenia nie ruszył?Jak napisałem autostart to rzecz nie do końca przemyślana przez panów w garniturkach.Idea jest taka.Jak instalacja zasilająca jest sprawna technik chłodnictwa ją uruchomi.
Nie ja pierwszy zadam pytanie jak można zlikwidować swój profil.Co z Patuxem?
  • Odpowiedz

klimatolog

2013-12-14, 19:44:28
Top użytkownik
klimatolog napisał(a):Restart każdego urządzenia to zagrożenie.Bo nie wiemy co było powodem zaniku napięcia.Powinieneś się cieszyć że staje czekając na sprawdzenie odpowiednich ludzi czy może ruszyć do dalszej pracy.Restart to tak naprawdę chwyt reklamowy.Nie mający nic z logiką zabezpieczenia urządzenia przed kolejnym rozruchem.Czy ruszą urządzenia 3-fazowe po przejściu Ksawerego i po pomyleniu faz przez służby energetyczne?dzięki bogu nie?Czy normalny użytkownik będzie miał pretensje że schładzalnik pomieszczenia nie ruszył?Jak napisałem autostart to rzecz nie do końca przemyślana przez panów w garniturkach.Idea jest taka.Jak instalacja zasilająca jest sprawna technik chłodnictwa ją uruchomi.
Zapewne będą głosy co z serwerowniami.Odpowiadam schładzalniki nie są przystosowane do obsługi takich pomieszczeń.W specyfikacjach urządzeń mamy podane jednoznacznie przez producenta zakres pracy owych urządzeń.
  • Odpowiedz

klimatolog

2013-12-14, 19:56:09
Top użytkownik
Ale jak to polak tuninguje układ z przekonaniem maniaka.Wmawia się układowi zimą że jest lato i czujka 7 kiloom zazwyczaj wystarcza na oszukanie układu.Ale dystrybutorzy urządzeń czasami przymykają na to oko.
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa