Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Problem na temat klimatyzatora do domu

7 Odpowiedzi, 6068 Wyświetleń

AniaPa

2014-01-24, 07:14:44
Nowy użytkownik
Witam, jestem właśnie na etapie budowy domku (około 140 m2, parterowy). Mąż upiera się przy ogrzewaniu kominkowym, ale ja bym wolała elektryczne. Słyszałam, że są takie klimatyzatory, które oprócz funkcji chłodzenia mogą też grzać. Czy ktoś mi może coś doradzić? Bo zupełnie się na tym nie znam. Z góry dziękuję za wszelką pomoc Smile
  • Odpowiedz

barbie

2014-01-24, 07:53:46
Top użytkownik
na srronie głównej forum kliknij ikonkę ogrzewnictwo .zgodnie z prawem budowlanym kominek z płaszczem wodnym nie może stanowić podstawowego ogrzewania budynku .
  • Odpowiedz

Piertum

2014-01-24, 09:24:56
Nowy użytkownik
Czemu nie kominek? Będziesz miała miły nastrój na zimowe wieczory, tylko musisz sobie zorganizować trochę miejsca na opał.
  • Odpowiedz

AniaPa

2014-01-24, 09:53:28
Nowy użytkownik
No właśnie nie mam tego miejsca, bo dom zajmuje większość działki i nie planujemy budowy żadnej wiaty ani domku gospodarczego. Dlatego upieram się przy elektryce, tylko w miarę energooszczędnej. A taką klimatyzacją będę mogła sobie też chłodzić latem. Czy ktoś może polecić jakąś firmę w okolicach Łodzi, albo z Łodzi? Tylko żeby to nie była firma-krzak.
  • Odpowiedz

Janekkk

2014-01-24, 10:39:36
Nowy użytkownik
Witam, ja montowałem taką klimatyzację u siebie w domku dwa lata temu. Montowała mi firma która ma biuro w Pabianicach na 20 Stycznia (w Łodzi chyba też mają placówkę). W sumie wszystko ok., był gość na bezpłatnej wycenie, proponował mi kilka rozwiązań, ale ja wybrałem Klimę Fujitsu inwerter (czyli taką, która też grzeje). W sumie wszystko było w porządku. Latem w te upały jak mi coś szwankowało, to przyjechali w ten sam dzień co zgłosiłem i usunęli bez problemu w ramach gwarancji. Telefon do nich jest pewnie na ich stronie.
  • Odpowiedz

Shitashii

2014-01-26, 08:28:30
Moderator
A jednak coś szwakowało....
Kiedy wszystko inne zawiedzie - przeczytaj instrukcję.
  • Odpowiedz

frost-ch

2014-01-26, 12:21:58
Zaawansowany użytkownik
AniaPa napisał(a):No właśnie nie mam tego miejsca, bo dom zajmuje większość działki i nie planujemy budowy żadnej wiaty ani domku gospodarczego. Dlatego upieram się przy elektryce, tylko w miarę energooszczędnej. A taką klimatyzacją będę mogła sobie też chłodzić latem. Czy ktoś może polecić jakąś firmę w okolicach Łodzi, albo z Łodzi? Tylko żeby to nie była firma-krzak.
A jak zdarzy się taka zima jak ta lub gorsza gdzie uszkodzi linie energetyczne i nie będzie prądu przez kilka dni to czym się ogrzejecie? najlepiej zrobić dwa nie zależne źródła w tym jedno niezależne od elektryczności
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa