Witam mam pytanie , na mojej jednostce zewnętrznej pojawiło się spore oblodzenie tylnej ścianki podczas funkcji grzania i boku czy to jest normalne użytkuję go 1 zimę więc nie mam rozeznania pozdrawiam i dziękuje za szybką odpowiedz.
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
oblodzony agregat zewnętrzy
27 Odpowiedzi, 26431 Wyświetleń|
Jak w srodku grzeje to na zewnatrz chłodzi i to zjawisko normalne. Przed ponownym załaczeniem przez sterownik powinno nastapic odszronienie jednoski zewnetrznej.
Ok.Dodam że klimatyzator ma ustawioną funkcję anty zamarznięcia czyli utrzymuję temperaturę w pomieszczeniu 8 st i misa co jakiś czas się odszronia i dołem sie skrapla woda lecz na bokach nadal oblodzenie @radekklimat Przed ponownym załaczeniem przez sterownik powinno nastapic odszronienie jednoski zewnetrznej ,czyli mam ją wyłaczyć i ponownie załączyć?
jaki to klimatyzator-Syrenka ,Fiacik ,Nysa ,Jelcz ? .
zibro sc 3032
problem jest prawdopodobnie ze zbyt niską temperaturą w pomieszczeniu-agregat musi pobrać ciepło z pomieszczenia aby odlodzić jednostkę zewnętrzną .
Kolego HENIEK198
Mam ten sam klimatyzator i u mnie było tak ze podczas odszraniania skroplona woda leciała po plastikowej siatce którą jest owinięty skraplacz, tam zamarzała i ponowne odszranianie nie potrafiło tego rozpuścić i tak narastał lód. Usunąłem siatkę i jest bardzo dobrze. Musisz jeszcze wiedzieć ze ten klimatyzator pobiera ciągle 120W na grzanie oleju czy chodzi czy nie. Policz sobie ile CIę kosztuje utrzymywanie temp. w tym pomieszczeniu bo może się okazać ze zwykłym grzejnikiem wyjdzie taniej.
Podczas funkcji grzania w twoim przypadku zachodzi do przechłodzenia czynnika.Strasznego przechłodzenia.Moim zdaniem nie czytałeś instrukcji obsługi urządzenia.Aby urządzenie chłodnicze działało musi posiadać odpowiednią różnicę ciśnień czynnika chłodniczego.Ja takich nie widzę w opisanym przez ciebie przypadku.
Nie ja pierwszy zadam pytanie jak można zlikwidować swój profil.Co z Patuxem?
klimatolog napisał(a):Podczas funkcji grzania w twoim przypadku zachodzi do przechłodzenia czynnika.Strasznego przechłodzenia.Moim zdaniem nie czytałeś instrukcji obsługi urządzenia.Aby urządzenie chłodnicze działało musi posiadać odpowiednią różnicę ciśnień czynnika chłodniczego.Ja takich nie widzę w opisanym przez ciebie przypadku. Przecież producent tego urządzenia do tego właśnie je przystosował, a skoro jest taka funkcja to przewidział warunki pracy. jedlica napisał(a):Kolego HENIEK198 Mój klimatyzator ogrzewa pomieszczenie 3 (szerokość) x 5 (długość) i 2.20 (wysokość) Jest to kiosk warzywny.. Co do opłat to jest pierwszy sezon grzewczy ów klimatyzatorem bo tak ogrzewałem zwykłym grzejnikiem i opłaty miesięczne w zimie były wysokości 300-400zł. Zobaczymy jakie będa w tym roku przy grzaniu klimatyzatorem. Jak na razie są o połowe mniejsze, ale jeszcze nie było takich mrozów. jedlica napisał(a):Utrzymuje temp. pomieszczenia 8stopni?klimatolog napisał(a):Podczas funkcji grzania w twoim przypadku zachodzi do przechłodzenia czynnika.Strasznego przechłodzenia.Moim zdaniem nie czytałeś instrukcji obsługi urządzenia.Aby urządzenie chłodnicze działało musi posiadać odpowiednią różnicę ciśnień czynnika chłodniczego.Ja takich nie widzę w opisanym przez ciebie przypadku.
ta funkcja ma utrzymywać dodatnią temp w pomieszczeniu, nie wiem dokładnie jaką, musiałbym zobaczyć w instrukcji
Ta funkcja ma utrzymywać 8 stopni w pomieszczeniu.
jaki jest zakres temperatur dla tego modelu ? .
Ma utrzymać w odpowiedniej sekwencji czasu.Ale nie w takiej 2 h grzeje 22h utrzymujeSkąd ta jednostka wewnętrzna ma czerpać aby zewnętrzna się tak nie obladzała.To podobnie jak byś wewnętrzną umieścił w mrożni a od producenta wymagał aby zewnętrzna nie zachodziła lodem.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2014-01-26, 19:49:28 przez klimatolog.)
barbie napisał(a):jaki jest zakres temperatur dla tego modelu ? .zakres ma od17 do 30 stopni a grzeje nawet przy -15 na dworze . barbie napisał(a):jaki jest zakres temperatur dla tego modelu ? .zakres ma od17 do 30 stopni a grzeje nawet przy -15 na dworze .
Zakres nie z pilota tylko zakres temp.zewnętrznych do prawidłowej pracy.
Zastanawiam się czy te zibro można przesterować płytkę na czeszcze odszranianie
Zastanawiam się czy te zibro można przesterować płytkę na czeszcze odszranianie
Klima-cool napisał(a):Zastanawiam się czy te zibro można przesterować płytkę na czeszcze odszranianieCo ci to da? Skąd weźmiesz energię do odszronienia JZ??? W pomieszczeniu 8 oC!!!! Invertery nawet nie ruszą...., bo i po co??? Pompa ma pompować. Tylko jak to zrobi jak studnia pusta...
grzałka oleju już jest to dodać teraz grzałkę tacy i z głowy. A wo gule to te zibro mają systemy całoroczne ?
grzałka oleju już jest to dodać teraz grzałkę tacy i z głowy. A wo gule to te zibro mają systemy całoroczne ?
jack63 napisał(a):Klima-cool napisał(a):Zastanawiam się czy te zibro można przesterować płytkę na czeszcze odszranianieCo ci to da? Skąd weźmiesz energię do odszronienia JZ??? W pomieszczeniu 8 oC!!!! Przecież 8 stopni to spora temp. Klima-cool Grzałka tacy też jest
HENIEK zapewne głosował w wyborach.Heniek temperatura nie ma nic wspólnego z ciepłem.Lód posiada ciepło.
Chciałeś invertera Z UE to go masz i związane z nim problemy.Idiotą jest osoba polecająca klimatyzator do serwerowni.Jeszcze głupszą gdy proponuje schładzalnik z napędem inwererowym.Co ma piernik do wiatraka?
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY