Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Klimatyzator do samodzielnego montażu

6 Odpowiedzi, 5612 Wyświetleń

tomasz25

2008-06-11, 08:47:52
Nowy użytkownik
Witam serdecznie
Jako laik w temacie zastanawiam sie nad kupnem klimatyzatora z możliwością samodzielnego montażu o mocy ok 2.5kW . W zasadzie do wyboru jest
ZIBRO SC 1226 , lub DESA SP 12 EH.
Czy możecie coś w tej kwestii doradzić

dzięki wielkie za pomoc i pozdrawiam
Tomek
  • Odpowiedz

kuba83

2008-06-11, 12:14:51
Użytkownik
Witam
Moim skormnym zdaniem to bym wybrał ZIBRO, jakoś tak mi bardziej pasuje ta firma .... WYBÓR należy do ciebie

Pozdrawiam
  • Odpowiedz

tomasz25

2008-06-11, 12:53:04
Nowy użytkownik
Pewna firma zaoferowała mi jeszcze klimatyzator samsung 2.6 kW który podobno można samemu zamontować ile w tym jest prawdy?
Czy można zamontować klimatyzator bez pompy próżniowej i reszty specjalistycznych narzędzi, taki który nie ma w opisie do samodzielnego montażu?

dzięki wielkie za pomoc
Tomek
  • Odpowiedz

superklimat

2008-06-11, 14:09:22
Nowy użytkownik
hmm, można tak zamontować ale samemu na pierwszy raz może być ciężko, poza tym nie polecam takiego rozwiązania, zawsze bezpieczniej i solidniej będzie zrobić próżnię i puszczać środek, jeżeli jesteś z Krakowa lub okolic to chętnie pomogę
  • Odpowiedz

tomasz25

2008-06-11, 17:47:00
Nowy użytkownik
dzięki wielkie za pomoc, ale jestem z okolic Bielska Białej i do karkowa jest trochę. Wszystko wskazuje na to ze wybiorę tego samsunga NEOFORTE 2,7 kW. Jeszcze mam takie pytanie czy taki klimatyzator można bez problemu rozłączyć przenieść na nowe miejsce i podłączyć?

pozdrawiam
Tomek
  • Odpowiedz

maro196

2008-06-11, 19:27:32
Użytkownik
mozna, jako potencjalny klijent doradzilbym Ci abys ustalil cene montazu najpierw a pozniej szukal urzadzenia, nie wierz w klimatyzatory do samodzielnego montazu to jedna wielka bzdura, fachowy montaz to fachowy montaz. i pamietaj lepiej dolozyc pare groszy niz kupic śmiecia z marketu
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa