Witam, proszę o paradę w kwestii wyboru klimatyzatorów przenośnych do hotelu. Klimatyzatory muszą być przenośne, gdyż będą one funkcjonowały w obiekcie zabytkowym, a konserwator zabytków nie wyraża zgody na splity. Dodatkowo muszą one mieć pomiar wilgotności. Proszę o jakieś propozycje w rozsądnej cenie.
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
Klimatyzatory przenośne do hotelu
21 Odpowiedzi, 17649 Wyświetleń|
W hotelu robi sie klime centralna na agregacie wody lodowej i niekoniecznie niszczysz budynek z zewnatrz jak jest zabytkowy natomiast w srodku mozesz robic prawie wszystko.
Co do klim przenosnych musisz wiedziec jak odprowadzic ciepło ze skraplacza na zewnatrz budynku no i takie urzadzenia sa glosne ze wzgledu na sprezarke zawarta w nich no chyba ze beda to markowe, drogie klimatyzatory to wtedy beda ciche.
Zapytaj konserwatora jak widzi rozwiązanie tego problemu.Do tego celu jego urząd został powołany.Niech wypowie się z urzędu jako konserwator zabytków jak on to widzi.Może zapytasz go w jakich warunkach jest przechowywana Panorama Racławicka.I jako konserwator-znawca co może zaproponować.
Nie ja pierwszy zadam pytanie jak można zlikwidować swój profil.Co z Patuxem?
radekklimat ma rację agregat wody lodowej i po temacie. Nie rozumiem do czego pomiar wilgotności, chyba że ma to pracować dodatkowo jako osuszacz.
"Uuu Panie czynnik się zużył trzeba uzupełnić."
Następny przepłacony idiota z papierkiem, chiller i wchodzisz!
Szymonss napisał(a):Następny przepłacony idiota z papierkiem, chiller i wchodzisz!Nie rozumiem czemu nazywasz mnie idiotą jeśli nawet mnie nie znasz??? Pewnie najlepszym rozwiązaniem dla ciebie jest "przyozdobienie" całej elewacji splitami. Niestety w pracy czasem mam z takimi "fachowcami" do czynienia i jeszcze potrafią instruować jak to należy napełniać układ "na oczko", ale zapytać go o przegrzew czy przechłodzenie to nagle czkawki dostają, a każ mu odzyskać czynnik z układu to już niezłe wyzwanie bo jak to wszystko podłączyć.
"Uuu Panie czynnik się zużył trzeba uzupełnić."
palac napisał(a):Witam, proszę o paradę w kwestii wyboru klimatyzatorów przenośnych do hotelu. .:o :o :o :o palac napisał(a):Klimatyzatory muszą być przenośne, gdyż będą one funkcjonowały w obiekcie zabytkowym, a konserwator zabytków nie wyraża zgody na splity.Sprecyzuj na co nie wyraża zgody konserwator ? przepisz jakie warunki otrzymałeś . palac napisał(a):Dodatkowo muszą one mieć pomiar wilgotnościI co z tą funkcjonalnością zrobisz ? palac napisał(a):Proszę o jakieś propozycje w rozsądnej cenie.Sprzedam 2000 szt. po 1000 brutto za 1 szt.
Części oraz urządzenia firmy Daikin
Pomiar wilgoci raczej moze byc wskazany ze wzgledu na wiekowosc budynku chociaz klima wysusza pomieszczenia i trzeba by było znac załozenia klimatyczne dla takich obiektow czyli konserwator rzadzi.
A tak prywatnie.Po co schładzać izby.Bo jak wiadomo trudno je ogrzać.Nie znam przypadków aby w GOLUBIU na zamku w hotelu skarżono się latem na panujący tam klimat.
Panie palac,
Klimatyzatory przenośne są głośne bo mają sprężarkę wewnątrz. Zakładając, że klient chce w hotelu odpocząć trudno będzie go zadowolić a powinien raczej mile wspominać pobyt w hotelu, wrócić tam po czasie lub chociaż polecić znajomym czy rodzinie.
Wszyscy mają rację.Ale największą konserwator zabytków.Dlatego trzeba pytać o jego zdanie w temacie.Zadowolenie gościa hotelowego jest w tym temacie najmniej istotne.Postawienie agregatu z wodą lodową na baszcie lub warowni nie koniecznie może się spodobać konserwatorowi zabytków.Bo i tak ściany do prucia aby zawiesić wymiennik odprowadzić skropliny -doprowadzić napięcie.W takich obiektach zazwyczaj nie ma sufitów podwieszanych.Pobyt w takim hotelu raczej powinien wspominać czasy.A nie komfort pobytu.Tak czy siak.Decyduje konserwator.Bez kreatywnej rozmowy nie będzie decyzji.
Ciekawe rozwiązanie dla hoteli, zabytków itp.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2014-02-25, 21:38:48 przez mg.)
Na ścianie zewnętrznej masz tylko dwie dyskretne krateczki fi 160.
Monobloki to tylko do kontenera na budowę się nadają jak dla mnie takie samo badziewie co przenośny .
Po roku te dyskretne dwa kanały od monobloka fi160 są całe czarne co jest wręcz idealne do pałaców i hoteli :lol: :lol: Jeśli miał bym wybierać coś z monobloków to wizualnie mi odpowiada Olimpia. Po za tym jeszcze nie widziałem konserwatora który nie dał by warunków których nie da się spełnić . Zazwyczaj to właściciel pałacu lub hotelu ma węża w kieszeni i tu jest problem bo chce wybrać tanie splity.
To tylko nowa linia okienniaków.Sciany zabytku i tak do prucia. Aby zapewnić kanały powietrzne.Szkoda że w tych układach mg następuje mieszanie się powietrza chłodzonego skraplacz tego monobloka lub inaczej nazywając okiennego klimatyzatora z powodu inżekcji spowodowanej zbyt małą odległością pomiędzy kanałem zasysającym który chłodzi skraplacz a kanałem który oddaje ciepło pobrane od środowiska obsługiwanego przez schładzalnik.Pomiar hałasu w tych urządzeniach też nie robi szału.Jak faktycznie upierdliwy konserwator to naprawdę pozostają Jak ja je nazywam kaloryfery.Nie zawodne?Choć jak wyżej wspomniane wszystkie urządzenia które spełniają tylko jeden parametr związany z klimatyzacją.TEMPERATURĘ pomieszczenia.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2014-02-26, 18:30:27 przez klimatolog.)
klimatolog napisał(a):To tylko nowa linia okienniaków.Sciany zabytku i tak do prucia. Aby zapewnić kanały powietrzne.Szkoda że w tych układach mg następuje mieszanie się powietrza chłodzonego skraplacz tego monobloka lub inaczej nazywając okiennego klimatyzatora z powodu inżekcji spowodowanej zbyt małą odległością pomiędzy kanałem zasysającym który chłodzi skraplacz a kanałem który oddaje ciepło pobrane od środowiska obsługiwanego przez schładzalnik.Pomiar hałasu w tych urządzeniach też nie robi szału.Jak faktycznie upierdliwy konserwator to naprawdę pozostają Jak ja je nazywam kaloryfery.Nie zawodne?Choć jak wyżej wspomniane wszystkie urządzenia które spełniają tylko jeden parametr związany z klimatyzacją.TEMPERATURĘ pomieszczenia.Faktycznie, dupy nie urywa podobnie jak twój wywód ale przyznasz, że jest to jakaś alternatywa.
Istnieje technika diamentowa, konserwatorzy ją znają, jest również w zasięgu wielu firm montujących klimatyzatory.
mg napisał(a):Mnie nie pytaj o alternatywach mg jakie chodzą konserwatorowi po głowie.Odnośnie moich wywodów to twoja propozycja Faktycznie mi nic nie urwała.Z wyjątkiem czasu z życia aby to napisać na klawiaturze.klimatolog napisał(a):To tylko nowa linia okienniaków.Sciany zabytku i tak do prucia. Aby zapewnić kanały powietrzne.Szkoda że w tych układach mg następuje mieszanie się powietrza chłodzonego skraplacz tego monobloka lub inaczej nazywając okiennego klimatyzatora z powodu inżekcji spowodowanej zbyt małą odległością pomiędzy kanałem zasysającym który chłodzi skraplacz a kanałem który oddaje ciepło pobrane od środowiska obsługiwanego przez schładzalnik.Pomiar hałasu w tych urządzeniach też nie robi szału.Jak faktycznie upierdliwy konserwator to naprawdę pozostają Jak ja je nazywam kaloryfery.Nie zawodne?Choć jak wyżej wspomniane wszystkie urządzenia które spełniają tylko jeden parametr związany z klimatyzacją.TEMPERATURĘ pomieszczenia.Faktycznie, dupy nie urywa podobnie jak twój wywód ale przyznasz, że jest to jakaś alternatywa.
klimatolog napisał(a):Sprecyzuj o co ciebie pytałem Bo nie widzę pytania.mg napisał(a):Mnie nie pytaj o alternatywach mg jakie chodzą konserwatorowi po głowie.Odnośnie moich wywodów to twoja propozycja Faktycznie mi nic nie urwała.Z wyjątkiem czasu z życia aby to napisać na klawiaturze.klimatolog napisał(a):To tylko nowa linia okienniaków.Sciany zabytku i tak do prucia. Aby zapewnić kanały powietrzne.Szkoda że w tych układach mg następuje mieszanie się powietrza chłodzonego skraplacz tego monobloka lub inaczej nazywając okiennego klimatyzatora z powodu inżekcji spowodowanej zbyt małą odległością pomiędzy kanałem zasysającym który chłodzi skraplacz a kanałem który oddaje ciepło pobrane od środowiska obsługiwanego przez schładzalnik.Pomiar hałasu w tych urządzeniach też nie robi szału.Jak faktycznie upierdliwy konserwator to naprawdę pozostają Jak ja je nazywam kaloryfery.Nie zawodne?Choć jak wyżej wspomniane wszystkie urządzenia które spełniają tylko jeden parametr związany z klimatyzacją.TEMPERATURĘ pomieszczenia.Faktycznie, dupy nie urywa podobnie jak twój wywód ale przyznasz, że jest to jakaś alternatywa.
Pałac czy hotel zawsze znajdzie się rozwiązanie problemu trzeba tylko rozmawiać .
DBKlima napisał(a):Pałac czy hotel zawsze znajdzie się rozwiązanie problemu trzeba tylko rozmawiać .Dokładnie.Każdy potrafi liczyć.mg użyłeś zapytania?????????????.Nie kojarzę.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2014-02-27, 19:45:38 przez klimatolog.)
mg napisał(a):Faktycznie, dupy nie urywa podobnie jak twój wywód ale przyznasz, że jest to jakaś alternatywa.????????????.klimatolog napisał(a):Sprecyzuj o co ciebie pytałem Bo nie widzę pytania.mg napisał(a):Faktycznie, dupy nie urywa podobnie jak twój wywód ale przyznasz, że jest to jakaś alternatywa.Mnie nie pytaj o alternatywach mg jakie chodzą konserwatorowi po głowie.Odnośnie moich wywodów to twoja propozycja Faktycznie mi nic nie urwała.Z wyjątkiem czasu z życia aby to napisać na klawiaturze.
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY