Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Dziękuję

58 Odpowiedzi, 53724 Wyświetleń
Wstecz 1 2 3 Dalej

Bogdan_New_Jersey

2014-03-07, 23:14:59
Zaawansowany użytkownik
Żenada - co tu się dzieje
nawzajem sie oskarżacie, każdy ale każdy z Was zwala winę na drugiego.
Zachowujecie się jak dzieci, małe chłopczyki.
Wasza ambicja Was samych niszy.
Nikt z Was nie jest na tyle odważny, żeby pierwszy wyciągnął rękę na zgodę.

Jesteście kompletne dno!!!
Mogliście naprawdę zbudować fajną grupę specjalistów w dziedzinie HVAC

Dlaczego są osoby na tym forum które nigdy nie miały konfliktu z innymi.
odpowiedz brzmi - ponieważ są mądre. Bardziej inteligentne od Was.

To jest mój pierwszy tak ostry post na tym forum, ale chce żebyście zobaczyli jak widzą Was inni!

Jeżeli jesteście osobami wierzącymi, to teraz jest czas wybaczania, trwa 40 dni do zmartwychwstania.

Z Poważanie Bogdan
  • Odpowiedz

klimatolog

2014-03-08, 16:08:55
Top użytkownik
Bogdan_New_Jersey napisał(a):Żenada - co tu się dzieje
nawzajem sie oskarżacie, każdy ale każdy z Was zwala winę na drugiego.
Zachowujecie się jak dzieci, małe chłopczyki.
Wasza ambicja Was samych niszy.
Nikt z Was nie jest na tyle odważny, żeby pierwszy wyciągnął rękę na zgodę.

Jesteście kompletne dno!!!
Mogliście naprawdę zbudować fajną grupę specjalistów w dziedzinie HVAC

Dlaczego są osoby na tym forum które nigdy nie miały konfliktu z innymi.
odpowiedz brzmi - ponieważ są mądre. Bardziej inteligentne od Was.

To jest mój pierwszy tak ostry post na tym forum, ale chce żebyście zobaczyli jak widzą Was inni!
Post dobry i trafiający w sedno.Bo wszysko skupia się wokół mojej osoby automatycznie.To co bym nie napisał z góry jest założone jako złe.Podobnie działam jak płachta na byka.Forumowicz zarejestrowany z bagażem doświadczenia którego nie znamy z góry jest moim przeciwnikiem Niejednokrotnie nie mając żadnego doświadczenia zawodowego.Gdybym napisał że strona forum jest niebieska to uznano by mnie daltonistą.Forum posiada użytkowników i profesjonalistów.Profesjonalistów z różnym doświadczeniem zawodowym.AWAX zaliczam do górnej półki piszących na temat branży.Aby nie być gołosłownym w atakach na moją osobę.Bo są ataki wyuczone i często nie uzasadnione proszę przeczytać przykład nie uzasadnionego ataku.Dział chłodnictwo-Temat-Laborarorium Ćhłodnictwa.Ja z tobą nie miałem konfliktu choć nie jednokrotnie rozmawialiśmy na tematy zawodowe poza forum.Odnośnie oskarżania się wzajemnie wystarczy dialod na łamach tego forum.Pozdrawiam.
Jeżeli jesteście osobami wierzącymi, to teraz jest czas wybaczania, trwa 40 dni do zmartwychwstania.

Z Poważanie Bogdan
Nie ja pierwszy zadam pytanie jak można zlikwidować swój profil.Co z Patuxem?
  • Odpowiedz

awax

2014-03-08, 18:35:23
Top użytkownik
Witam
Jako Władysław Urbański czyli "awax" nie mam do nikogo żalu i szanuję każdego niezależnie od posiadanego doświadczenia.Chciałbym jednak aby osoby z nieco mniejszym potrafiły się do tego przyznać.
Jako prezes Krajowego Centrum Innowacji Chłodnictwa I Klimatyzacji mam obowiązek reagować na szkalowanie Stowarzyszenia zwłaszcza gdy czynią to osoby,które nigdy nic dla tej organizacji nie zrobiły i nie mają pojęcia jaki jest obecnie jej potencjał.Centrum nie jest moją prywatna firmą i staram się aby jego pozycja była coraz mocniejsza.Wkładam w to sporo wolnego czasu i nie ukrywam,że również ponoszę wymierne koszty.Mam pełną świadomośc,że kiedyś może zmienić się jego Zarząd lecz wierzę ,że kolejny nie zaprzepaści tego co już zrobiliśmy,a wbrew pozorom zrobiliśmy sporo.
Stowarzyszenie uczestniczy w pracach konsultacyjnych związanych z przygotowywaniem aktów prawnych,uzyskalismy prawo do prowadzenia szkoleń i przyznawania świadectw kwalifikacji,opracowaliśmy metodologię wykonywania oceny efektywności energetyczne agregatów i jako jedyni prowadzimy w tym zakresie szkolenia,zorganizowaliśmy kilka konferencji w tym z udziałem m.in. viceministra ochrony środowiska,udzielamy bezpłatnych porad specjalistycznych.
Przede wszystkim jednak udało nam się doprowadzić do tego,że spora grupa osób z branży miała okazję poznać się osobiście i niejednokrotnie utzrzymują kontakty zarówno towarzyskie jak i zawodowe.
Oczywiście jesteśmy otwarci na krytykę,ale konstruktywną popartą argumentami .Obrazliwa krytyka przez kogoś kto nie ma zielonego pojęcia co robimy jest co najmniej nie na miejscu i niestety jest typowym zachowaniem większości.Jakiekolwiek oczekiwania czy tez wymagania w stosunku do Stowarzyszenia przez osoby które nigdy niczego dla tej organizacji nie zrobiły są co najmniej nie na miejscu.
Co do tego co aktualnie dzieje się na tym forum to mogę to określić jako TRAGEDIA.
Przypomina to naukowe rozprawy praktykantów po pierwszym dniu praktyki w którym dowiedzieli się co to jest klimatyzator-takie białe pudełko.
Nie twierdzę,ze tylko ja się na tym znam,ale żeby udzielać fachowych porad warto by było poznać chociaż podstawy termodynamiki.
Jeszcze jedno,ja nie straciłem nadziei na zintegrowanie sporej części Kolegów po fachu,straciłem jednak nadzieję ,że to forum z takimi osobami może w tym pomóc.
Pozdrawiam wszystkich,Ciebie Leszek tez pomimo,że Masz spore zasługi w rozwalaniu wszystkiego.
  • Odpowiedz

klimatolog

2014-03-08, 19:20:52
Top użytkownik
Będąc saperem w MSW.Nauczono mnie.Aby coś rozwalić potrzeba ładunku wybuchowego-środka inicjującego wybuch-sapera.Niestety nie można w tym przypadku być jednym w trzech postaciach.Proszę o zrozumienie.Nie ma ognia bez?.Rozumiem że na forum spostrzegany jestem jak trójnitro-rezorcynian-ołowiu.Szkoda że jestem postrzegany jako rozwalacz.Moim zdaniem rozwalanie głupich teorii tematycznie związanych z tym forum nie jest czymś złym.Może faktycznie forum było by bardziej fachowe bez przepychanek typu odparowanie w ladzie chłodniczej.Kolega barbie twierdzi że powinno wynosić -25 w układach z obiegiem grawitacyjnym parownika.Ja twierdzę inaczej dlatego jestem idiotą na tym forum.Dlaczego?Dzięki za pozdrowienia WŁADYSŁAW.
  • Odpowiedz

barbie

2014-03-08, 19:27:43
Top użytkownik
ma być -25 .jeśli tego nie wiesz jesteś przyuczony paprak .
  • Odpowiedz

klimatolog

2014-03-08, 19:32:32
Top użytkownik
Czyli parownik zaszroniony.Brak wydajności układu?
  • Odpowiedz

barbie

2014-03-08, 19:39:12
Top użytkownik
nigdy nie napełniałeś czynnikiem chłodniczym lady-to jest pewnik .
  • Odpowiedz

klimatolog

2014-03-08, 19:50:26
Top użytkownik
Masz rację.Nigdy lady.Ale układ chłodniczy w ladzie tak.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2014-03-16, 16:43:26 przez klimatolog.)
  • Odpowiedz

Artic

2014-03-15, 20:42:33
Zaawansowany użytkownik
Bogdan_New_Jersey masz rację. Jesteśmy żenujący.

Dlatego, przepraszam wszystkich za moje wypowiedzi w tym temacie i szczególnie przepraszam Pana Władysława za to że go obraziłem stwierdzeniem ,,klika". Usunełem tą wypowiedź i mam nadzieję że odejdzie to w niepamięć.

PS: Panie Władysławie proszę nie łączyć nicku Artic z moim ojcem Zbigniewem tylko ze mną Rafałem. Są to dwie różne firmy i osoby.
Doświadczenie stworzyło sztukę, brak zaś doświadczenia - przypadek .... A prawdziwa wiedza to znajomość przyczyn. Arystoteles
  • Odpowiedz

awax

2014-03-15, 21:29:48
Top użytkownik
Nie było sprawy,po prostu bardzo często spotykam się z pomówieniami iz Stowarzyszenie służy mi do prywatnych "interesów".Dlatego w każdej chwili jestem gotów udostępnić wszystkie dokumenty księgowe Centrum każdemu zainteresowanemu.
Rozumiem,że trudno uwierzyć,iż ktoś może coś robić bezinteresownie.
  • Odpowiedz

elektromechanik

2015-07-18, 11:06:31
Zaawansowany użytkownik
Do >> ADMINA-OBSERWATORA << poproszę o pozostałe 4 ostrzeżenia i wywalenie z forum. I tak mało tu zaglądam właśnie ze względu na takie wpisy i postępowanie.

Otrzymałem ostrzeżenie za post w temacie >>>http://www.forum.klimatyzacja.pl/topic/1...za/page/3/ <<< bo ośmieliłem śię skrytykować autora tematu - nie za chęć własnoręcznej naprawy ale za wyzwiska i epitety pod kierunkiem . fachowców. ((( a jednocześnie prośbę do fachowców o pomoc w. samodzielnej naprawie ))).
którzy to przez 8 lat wykorzystywali go dojąc z kasy a nic nie potrafiąc , No to ja pytam kto serwisuje wszystkie regały, lady komory i szafy w innych sklepach , marketach, hurtowniach, restauracjach itp. skoro są tylko ci pseudo - fachowcy - wyzyskiwacze.????? Biedak - przez 8 lat nie znalazł fachowca tylko samych ignorantów- oszustów. Gdyby uczciwie napisał ze go to zainteresowało i chciałby sam spróbować to może i sam bym pomógł.

Ps.

> AWAX < sorry < za krytykę Rolleyes - okazuje się że miałeś rację co do kultury prowadzonych dyskusji, sposobu pomagania, jak też i prowadzenia forum. Jeszcze raz przepraszam Sad Sad Sad
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2015-07-19, 07:39:07 przez elektromechanik.)
  • Odpowiedz

awax

2015-07-18, 20:29:49
Top użytkownik
No cóż,szkoda,że nie udaje się zintegrować ludzi z naszej branży.
Myślę,że będzie szansa na to gdy Prezydent podpisze Ustawę i wejdzie ona w życie.
Póki co forum niestety nadal bedzie poradnikiem dla chłodników z przypadku i osób usiłujących samodzielnie naprawic np klime w autku.
Do dziewięciu razy sztuka.
Smile
  • Odpowiedz

elektromechanik

2015-07-19, 07:30:02
Zaawansowany użytkownik
awax napisał(a):No cóż,szkoda,że nie udaje się zintegrować ludzi z naszej branży.
Myślę,że będzie szansa na to gdy Prezydent podpisze Ustawę i wejdzie ona w życie.
Póki co forum niestety nadal bedzie poradnikiem dla chłodników z przypadku i osób usiłujących samodzielnie naprawic np klime w autku.
Do dziewięciu razy sztuka.
Smile

Przyznam ze teraz to mnie trochę zdziwiłeś . Co może zmienić ustawa w mentalności , charakterze i podejsciu do współpracy i zachowań na przykład na takim forum.
  • Odpowiedz

awax

2015-07-19, 12:03:26
Top użytkownik
Wejście w życie Ustawy ograniczy szara strefe.Chłodnictwem i klimatyzacja bedą zajmowac się firmy z certyfikatem.Poza świadectwem kwalifikacji wymagane bedzie wyposażenie w profesjonalny sprzet.Watpie aby zainwestowali w to Ci ,którzy teraz zadaja pytania typu "co to jest przegrzanie?" itp.
Takich rzeczy powinno się uczyc w szkole,albo z książek.
  • Odpowiedz

awax

2015-07-19, 12:03:30
Top użytkownik
Wejście w życie Ustawy ograniczy szara strefe.Chłodnictwem i klimatyzacja bedą zajmowac się firmy z certyfikatem.Poza świadectwem kwalifikacji wymagane bedzie wyposażenie w profesjonalny sprzet.Watpie aby zainwestowali w to Ci ,którzy teraz zadaja pytania typu "co to jest przegrzanie?" itp.
  • Odpowiedz

awax

2015-07-19, 12:03:31
Top użytkownik
  • Odpowiedz

awax

2015-07-19, 12:03:35
Top użytkownik
  • Odpowiedz

awax

2015-07-19, 12:03:38
Top użytkownik
  • Odpowiedz

barbie

2015-07-19, 13:39:15
Top użytkownik
Nie ograniczy.
  • Odpowiedz

awax

2015-07-19, 19:47:36
Top użytkownik
http://www.mg.gov.pl/Wspieranie+przedsie...alifikacji
  • Odpowiedz

barbie

2015-07-19, 19:54:28
Top użytkownik
skończy się to jak z SEPEM .
  • Odpowiedz

awax

2015-07-19, 20:12:13
Top użytkownik
Może warto przeczytać Ustawę.
Operatorzy,czyli właściciele urządzeń będą musieli zlecać serwis tylko certyfikowanym firmom,a certyfikat firmy nie będzie wydawany tak łatwo jak świadectwa kwalifikacji.
  • Odpowiedz

barbie

2015-07-19, 20:31:48
Top użytkownik
tak będzie w hucie czy w kopalni ale nie w osiedlowym sklepiku .
  • Odpowiedz

awax

2015-07-19, 21:13:56
Top użytkownik
Oczywiście Ty wiesz najlepiej.
  • Odpowiedz

Whisky

2015-07-19, 21:22:39
Top użytkownik
Zawsze to dla rządu dodatkowy pieniądz dlaczego mieli by nie korzystać i nie nabijać kary? Smile
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2015-07-19, 21:23:07 przez Whisky.)
  • Odpowiedz
Wstecz 1 2 3 Dalej

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa