Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Wielkość butli kompresora

11 Odpowiedzi, 7680 Wyświetleń

Klima-cool

2014-05-06, 05:06:17
Zaawansowany użytkownik
Witam jak w temacie mam kompresor do przedmuchu klimy, ale jest duży i przez to nie poręczny, moje pytanie jaką najmniejszą butle możecie poradzić, oczywiście nie chodzi tu o to że mam 1 psiknąć i czekać czekać........
  • Odpowiedz

ON/OFF

2014-05-06, 12:35:13
Użytkownik
Ja używam takiego kompresora bez zbiornika ale kiedys miałem pożyczony jak ten na zdjęciu z małym zbiorniczkiem - fajna sprawa ; lekki a jednocześnie podtrzymanie ciśnienia.
  • Odpowiedz

klimatolog

2014-05-06, 19:11:01
Top użytkownik
Kompresor- sprężone powietrze traktujcie jako grę wstępną podczas przeglądu.Można posiadać w domu dywan i odkurzacz.Ale warto go wyprać raz do roku polegając na firmie profesjonalnej.
Nie ja pierwszy zadam pytanie jak można zlikwidować swój profil.Co z Patuxem?
  • Odpowiedz

coolmaker1

2014-05-06, 19:32:12
Zaawansowany użytkownik
Witam. Kompresorem po skraplaczu ? Już widzę te uśmiechnięte twarze ekspedientek .Może do chłodnic jedn wewnętrznych ? ......Yesuuuu ....nie. Odkurzacz i jeżeli jest możliwość myjka ciśnieniowa.
  • Odpowiedz

klimatolog

2014-05-06, 19:56:27
Top użytkownik
coolmaker1 napisał(a):Witam. Kompresorem po skraplaczu ? Już widzę te uśmiechnięte twarze ekspedientek .Może do chłodnic jedn wewnętrznych ? ......Yesuuuu ....nie. Odkurzacz i jeżeli jest możliwość myjka ciśnieniowa.
Pomyśl?Chyba nie kompresor na sklepie W JW.
Nie ja pierwszy zadam pytanie jak można zlikwidować swój profil.Co z Patuxem?
  • Odpowiedz

Klim

2014-05-06, 20:27:52
Użytkownik
chyba cyknięty był.
  • Odpowiedz

Klim

2014-05-06, 20:35:04
Użytkownik
nawiązując do tematu polecam kompresor stanley http://allegro.pl/stanley-kompresor-bezo...93017.html 10 bar i szybko ładuje !
  • Odpowiedz

coolmaker1

2014-05-06, 20:47:08
Zaawansowany użytkownik
Witam. Oczywiście ,że wewnątrz lokalu żadnym kompresorem. Chodziło mi raczej o zrobienie porządku ze skraplaczami agregatów chłodniczych .Wyszło małe niedomówienie i nieporozumienie.
  • Odpowiedz

Shitashii

2014-05-07, 17:07:58
Moderator
Ja mam 25 litrów, 8 bar, 225l/min.
Przy przedmuchiwaniu kilku skraplaczy pracuje non stop , ale ciśnienie nie spada poniżej 3,5 bara przy dłuższej pracy. W miarę mały, poręczny, ale żeby mieć ciągle ciśnienie powyżej 6 barów to trzeba robić krótkie przerwy.
Kiedy wszystko inne zawiedzie - przeczytaj instrukcję.
  • Odpowiedz

MarioO

2014-05-07, 17:20:19
Zaawansowany użytkownik
U mnie taki chinol śmiga 10L Ma już pare lat wiec zbija do 8bar znacznie wolniej ale daje radę Zajmuje mało miejsca na pace ale musiałem dorobić specjalne mocowanie bo smukły a zatem wywrotny
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2014-05-07, 17:23:50 przez MarioO.)
  • Odpowiedz

irroda

2014-05-15, 21:53:21
Zaawansowany użytkownik
uwaga na firmę stanley - przy zakupie kompresora na fakturę gwarancja wynosi, uwaga - 30 dni Smile , jestem szczęśliwcem na którego trafiło, kompresor 25 l, to klamot.
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa