Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Fuji Electric vs Fujitsu - czym one się różnią ???

11 Odpowiedzi, 17527 Wyświetleń

sng

2013-10-12, 17:53:29
Nowy użytkownik
Witam,

przymierzam się do zakupu klimatyzatora, zdecydowałem się już prawie na firmę Fuji Electric, ale, czy mógłby mi ktoś wyjaśnić czym różnią się klimatyzatory firmy Fuji Electric od firmy Fujitsu bo przeglądając ich ofertę są identyczne?

Poniżej podaję przykład - interesuje mnie klimatyzator firmy Fuji Electric seria LE - konkretnie model RSG09LE, kosztuje on 3800zł (cena ze sklepu www.e-klimat.pl).

Firma Fujitsu robi IDENTYCZNY wyglądem, wszystkimi parametrami i funkcjami model o symbolu ASYG09LE, który kosztuje , uwaga: 3321zł (cena w tego samego sklepu www.e-klimat.pl) , czyli jest o 479 zł tańszy !!!

Specyfikacje wyżej wymienionych klimatyzatorów:

Klimatyzator Fuji Electric RSG09LE 2,5 kW INVERTER - 3800 zł

http://www.e-klimat.pl/fuji-seria-le-lf-...erter.html

Klimatyzator Fujitsu ASYG09LE 2,5 kW INVERTER - 3321 zł

http://www.e-klimat.pl/fujitsu-le-lf-inv...erter.html

Niech ktoś mi wytłumaczy skąd bierze się różnica 479 zł jeżeli oba urządzenia mają takie same parametry i tak samo wyglądają, czy są one może z innych podzespołów składane , a może jeden jest np produkowany w Chinach a drugi w Japonii? O co chodzi? Czy jeśli oba klimatyzatory miały by taką samą cenę to wybrać Fuji Electric czy Fujitu ?

Pozdrawiam
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2013-10-12, 17:54:20 przez sng.)
  • Odpowiedz

Fujitsu Szczecin

2013-10-12, 18:48:24
Top użytkownik
Witam

W przypadku Fujitsu gość ściągnął bardziej gacie...

Pozdrawiam
Wszyscy, wszystko wiedzieli... a mój fotoblog?
  • Odpowiedz

klimatolog

2013-10-12, 18:49:11
Top użytkownik
Dobre pytanie.A w której jest przesada elektroniki? Myślę że w jednej i drugiej przesadnie z tymi zabezpieczeniami?
Nie ja pierwszy zadam pytanie jak można zlikwidować swój profil.Co z Patuxem?
  • Odpowiedz

klimatolog

2013-10-12, 18:54:38
Top użytkownik
Tańcząca we mgle?
  • Odpowiedz

sng

2013-10-12, 18:59:34
Nowy użytkownik
Bardzo merytoryczne odpowiedzi, dzięki. Może ktoś jednak zna odpowiedź na moje pytania ?
  • Odpowiedz

p.obelix

2013-10-13, 12:40:10
Zaawansowany użytkownik
Kup sobie LG i będziesz mieć 90% części co w fujitstu i fuji Tongue
TEORIA jest wtedy gdy wszystko wiemy a nic nie działa,
PRAKTYKA jest wtedy gdy wszystko działa a nikt nie wie dlaczego.
  • Odpowiedz

Fujitsu Szczecin

2013-10-13, 17:56:30
Top użytkownik
sng napisał(a):Bardzo merytoryczne odpowiedzi, dzięki. Może ktoś jednak zna odpowiedź na moje pytania ?
Witam

Odpowiedziałem na chłopski rozum. Jeżeli cennikowo Fujitsu jest droższe od Fuji to znaczy że handlowiec opuścił nieprzyzwoicie cenę Fujitsu. Czyli ściągną bardziej gacie żeby klient był zadowolony. Urządzenia są z tej samej fabryki i mają te same parametry i tylko kiedyś była na Fuji krótsza gwarancja. Niby to samo a jednak to w Fuji częściej zmieniam napędy wentylatora j. w. niż w Fujitsu. No nie wiem nie wiem... Ap ropo to Fujitsu produkuje Fuji nie na odwrót.

Pozdrawiam
Wszyscy, wszystko wiedzieli... a mój fotoblog?
  • Odpowiedz

sng

2013-10-14, 07:53:50
Nowy użytkownik
stefanbud napisał(a):
sng napisał(a):Bardzo merytoryczne odpowiedzi, dzięki. Może ktoś jednak zna odpowiedź na moje pytania ?
Witam

Odpowiedziałem na chłopski rozum. Jeżeli cennikowo Fujitsu jest droższe od Fuji to znaczy że handlowiec opuścił nieprzyzwoicie cenę Fujitsu. Czyli ściągną bardziej gacie żeby klient był zadowolony. Urządzenia są z tej samej fabryki i mają te same parametry i tylko kiedyś była na Fuji krótsza gwarancja. Niby to samo a jednak to w Fuji częściej zmieniam napędy wentylatora j. w. niż w Fujitsu. No nie wiem nie wiem... Ap ropo to Fujitsu produkuje Fuji nie na odwrót.

Pozdrawiam

Dzięki za odpowiedź, teraz wiem trochę więcej.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2013-10-14, 07:54:23 przez sng.)
  • Odpowiedz

klimatolog

2013-10-14, 16:00:36
Top użytkownik
Jest jeszcze inny aspekt tego tematu.Można córce kupić najnowszy model auta z niezbyt ogarniętym kierowcą-firmą montującą.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2013-10-14, 16:02:02 przez klimatolog.)
  • Odpowiedz

michalsitarz

2014-05-09, 09:28:32
Nowy użytkownik
sng napisał(a):Witam,

przymierzam się do zakupu klimatyzatora, zdecydowałem się już prawie na firmę Fuji Electric, ale, czy mógłby mi ktoś wyjaśnić czym różnią się klimatyzatory firmy Fuji Electric od firmy Fujitsu bo przeglądając ich ofertę są identyczne?

Poniżej podaję przykład - interesuje mnie klimatyzator firmy Fuji Electric seria LE - konkretnie model RSG09LE, kosztuje on 3800zł (cena ze sklepu www.e-klimat.pl).

Firma Fujitsu robi IDENTYCZNY wyglądem, wszystkimi parametrami i funkcjami model o symbolu ASYG09LE, który kosztuje , uwaga: 3321zł (cena w tego samego sklepu www.e-klimat.pl) , czyli jest o 479 zł tańszy !!!

Specyfikacje wyżej wymienionych klimatyzatorów:

Klimatyzator Fuji Electric RSG09LE 2,5 kW INVERTER - 3800 zł

http://www.e-klimat.pl/fuji-seria-le-lf-...erter.html

Klimatyzator Fujitsu ASYG09LE 2,5 kW INVERTER - 3321 zł

http://www.e-klimat.pl/fujitsu-le-lf-inv...erter.html

Niech ktoś mi wytłumaczy skąd bierze się różnica 479 zł jeżeli oba urządzenia mają takie same parametry i tak samo wyglądają, czy są one może z innych podzespołów składane , a może jeden jest np produkowany w Chinach a drugi w Japonii? O co chodzi? Czy jeśli oba klimatyzatory miały by taką samą cenę to wybrać Fuji Electric czy Fujitu ?

Pozdrawiam

Witam, mam zamontowaną w pokoju klime Fuji electric i jestem zadowolony. Wszystko działa rewelacyjnie tak jak ma działać, wygląda też ładnie. Wydaję mi się, że warto zainwestować w fuji electric nie jest to wprawdzie LG bądź samsung ale też dobry. Polecam [reklama] tu zakupiłem i jest wszystko ok
  • Odpowiedz

DBKlima

2014-05-13, 08:49:25
Top użytkownik
To i ja jeszcze wam zamieszam Smile
Klimatyzatory są produkowane i sprzedawane pod nazwami : Fujitsu, Fuji oraz General.
Wiec pytanie powinno być takie :lol: Fuji Electric vs Fujitsu vs General - czym one się różnią ???
... różnice: karton, nazwa, dystrybutor, cena ...
Części oraz urządzenia firmy Daikin
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa