Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Focus mk1 1.8TDI

4 Odpowiedzi, 3137 Wyświetleń

czarli9

2014-05-16, 08:10:20
Nowy użytkownik
Witam,

Mam problem ze swoim autem. Na początku kwietnia zrobiłem obsługę, wszystko pięknie działało, klima chłodziła. Wczoraj niestety przestało chłodzićSad Po podłączeniu zegarów ciśnienie na niskim 4 na wysokim 4. po odpaleniu niskie pracuje spada do 2 rośnie do 4, wysokie minimalnie spada i rośnie. Sprężarka się załącza, wentylator pracuje, niestety temperatura na wylocie 16 c. Podejrzewam że jest zbyt mało czynnika ale może macie jakiś pomysł?
  • Odpowiedz

czarli9

2014-05-16, 09:14:46
Nowy użytkownik
Zrobiłem odzysk i odessało tylko 100g, po nabiciu 750g klima pracuje prawidłowo. Także gdzieś ten czynnik ucieka. Najgorzej wygląda skraplacz z na dole ma oberwane praktycznie wszystkie blaszki, obejrzałem go dokładnie i nigdzie nie widzę wycieku.
  • Odpowiedz

Tadeusz4321

2014-05-16, 10:16:10
Top użytkownik
Moze być nieszczelnośc na filtrze odwadniaczu w prawym nadkolu lub zaworku LP
  • Odpowiedz

Haurox91

2014-05-16, 15:53:42
Użytkownik
To "Pan Nabijacz" nie zrobił Ci próby szczelnosci ? Zmień serwis bo pchasz sie w koszta od samego poczatku, 2x zabuliłeś za nabicie nieszczelnego układu jak narazie to nabijają Cię w butelkę. Po kilku takich akcjach czeka Cie sprężarka do wymiany ze wszystkim to jakies 1000+zł.
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa