Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Klima na "krótko"

3 Odpowiedzi, 3634 Wyświetleń

warszawa_24

2014-05-24, 18:18:42
Nowy użytkownik
Witam.
Posiadam BMW E34 520i 12V, doskwiera mi brak klimatyzacji.

Montaż od strony elektrycznej jest dość utrudniony, bo te auta nie szły na export do USA a wszelkie schematy są made in USA oraz tylko w klimatroniku. Oraz swoją drogą znaleźć stare 2.0 z klimą graniczy z cudem a kupno tego auta dla wiązki wydaje się nonsensem.

I teraz moje pytanie, wiem, że zwykła klima w tym aucie ma czujnik na filtrze 4 pinowy, czujnik temperatury w chłodnicy silnika oraz wtyczka 3 pinowa do sprężarki. Czy jest szansa, że jak zamontuję osprzęt klimy to będę mógł jakoś na krótko uruchomić tą instalację pod względem elektrycznym?

Z góry dziękuję za zainteresowanie Wink
  • Odpowiedz

radekklimat

2014-05-25, 04:18:44
Moderator
Nie widze zwiazku miedzy wysyłka tych aut do stanow a schematami elektrycznymi, poprostu montujesz klime, montujesz okablowanie zgodnie ze schematem i odpalasz.
Wiadomo ze trzeba czasu poswiecic na to ale jest do zrobienia.
Nie musisz kupowac auta dla wiazki elektrycznej bo mozna kupic same kable lub je wykonac samemu(okablowanie) zreszta okablowanie klimy pod maska jest takie same jak w wersji manual jak i klimatronik dopiero pod decha sa roznice.
  • Odpowiedz

warszawa_24

2014-05-25, 18:48:49
Nowy użytkownik
Nie rozumiesz mnie. Napisałem, że amerykańce zrobili schematy dla E34 a w ich wersji nie było klimy zwykłej tylko automatyczna. I tylko dla automatycznej są schematy. A ja chciałbym zwykła klimę założyć.

Wykonać, no właśnie i tu jest problem bo nie ma schematu dla zwykłej klimy.
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa