Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Woda w ukladzie klimatyzacji duży problem i koszty.

12 Odpowiedzi, 10716 Wyświetleń

koles999

2014-05-28, 14:14:25
Nowy użytkownik
Witam jestem z Wałbrzycha, mam duży problem. Kupiłem audi a4 b6 z nie działająca klimatyzacja nie spodziewając się jakie moga być tego koszty i konsekwencje. Mianowicie po pierwsze muszę kupić sprężarkę która nie działa ale to nie jest największy problem. Ponieważ kupiłem sprężarkę autko postawiłem do serwisu klimatyzacji i za 3 godziny tel. Ze w układzie jest sporo wody i koszty będą olbrzymie koło 2 tyś zł. Bo do wymiany skraplacz-chłodnica, osuszacz czyszczenie przewodów-rozbieranie, i jeszcze nie wiadomo co ze skraplaczem czy w nim nie ma wody a to dodatkowe koszty trzeba rozbierać kokpit. I moje pytanie bo że osuszacz do wymiany to wiem ale czemu chłodnica skoro jest szczelna. Czy jest jakiś magiczny sposób na usunięcie wody z całego układu i jego oczyszczenie. Jak przypuszczam woda dostała się tam przy wymianie silnika który był wymieniany. Czy ktoś wie co z tym zrobić no i gdzie można to naprawić na dolnym śląsku. Dodam że warsztat na którym byłem jest dość dobry i mam do nich zaufanie ale czy ta woda jest aż tak kosztowna.
  • Odpowiedz

Tadeusz4321

2014-05-28, 18:17:31
Top użytkownik
Podjedź na Andersa 104. A do kogo ty trafiłeś że tak ci chce skórę zedrzeć?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2014-05-28, 18:49:55 przez Tadeusz4321.)
  • Odpowiedz

koles999

2014-05-29, 18:04:08
Nowy użytkownik
Tak sobie myślę jeżeli okaże się że w parowniku jest woda. Można to sprawdzić w ten sposób że wykręcę węże i dmuchnę powietrzem w jeden z otworów drugim powinno wylecieć dobrze myślę? i np woda tam będzie gdybym zrobił taki dzióbek zwężenie i dmuchał w jeden z otworów suszarką np do włosów woda powinna wyparować. Bardzo proszę o opinie co o tym myślicie, może głupio brzmi ale już o wszystkim myśle jak usłyszałem te 2tyś zł jak nie wiecej
  • Odpowiedz

mariofreezer

2014-05-29, 18:14:28
Użytkownik
Jak chcesz to zadzwoń Środa Śląska tel 796-444-772
  • Odpowiedz

barbie

2014-05-29, 19:32:08
Top użytkownik
Twój pomysł z powietrzem i suszarką jest odlotowy ,dobry na forum wulkanizacji .
  • Odpowiedz

Tadeusz4321

2014-05-29, 20:34:27
Top użytkownik
Chłopie nawet nie próbuj ,bo pogorszysz sprawę.Pisałem Ci -podjedź do mnie na Andersa 104 to ci pomogę
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2014-05-29, 20:36:37 przez Tadeusz4321.)
  • Odpowiedz

mg

2014-05-29, 20:37:49
Top użytkownik
Zawsze można pociągnąć odkurzaczem wodnym Smile
  • Odpowiedz

koles999

2014-05-30, 05:55:59
Nowy użytkownik
Panie Tadeusz nie chce być nie miły ale taki fachmanów jak Pan to w okolicy pełno Pan kompletnie nie zna się na naprawie klimatyzacji. Jedyne co Pan potrafi to podpiąć urządzenie i uzupełnić czynnik a to i ja potrafie. Kiedyś byłem u pana z innym autem sprężarka się nie załączyła po nabiciu czynnika i co pan na to O ja tego nie naprawiam trzeba podpiąć komputer gdzieś u elektryka. Więc o czym Pan tu pisze o jakiej pomocy.
  • Odpowiedz

koles999

2014-05-30, 05:59:30
Nowy użytkownik
Co do mojego pomysłu z pozbyciem się wody czy może ktoś napisać czemu jest nie możliwy i co można zepsuć tym ciepłym powietrzem? Bynajmniej tak mi się wydaje że nie ma możliwości popsuć cokolwiek przecież budowa parownika jest bardzo zbliżona do budowy chłodnicy.
  • Odpowiedz

Tadeusz4321

2014-05-30, 06:58:00
Top użytkownik
Twoja wola,twój wybór.Elektryką sie nie zajmuję ale zawsze skieruje do osoby która ci auta nie zepsuje.Natomiast z wilgocią i z woda moge ci pomóc.Jedź do skiby lub Luxa ,lub jeszcze lepiej do MAKA a zrobią ci na pewno super i za niskie pieniądze
  • Odpowiedz

koles999

2014-05-30, 11:49:00
Nowy użytkownik
Niech się Pan nie pogrąża pisząc że skieruje do osoby kompetentnej w elektryce. Mnie też Pan skierował do elektryka z tym problemem a mianowicie do następnego PAPROKA na terenie byłej kopalni i tu byłem zaskoczony bo nie popsuł auta skasował 80zł i stwierdził że panel klimatronica popsuty masakra. Okazało się że sprężarka zatarta wyłapane u ludzi znających się na rzeczy w 5 minut.
  • Odpowiedz

Tadeusz4321

2014-05-30, 12:52:21
Top użytkownik
Powodzenia
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa