Koledzy macie jakieś skuteczne patenty na wodę z wiertnicy? W mieszkaniach można spotkac np. parkiet z dębu afrykańskiego ( czy jakoś tak taki czerwony) a w ścianach żelbeton! Co robic?
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
Woda z wiertnicy jakieś patetnty?
5 Odpowiedzi, 3816 Wyświetleń|
Witam
Najprostsze rozwiązania są najlepsze. Dobra taśma klejąca, folia budowlana, wiadro. Przyklejasz folie pod otworem, dół foli zbierasz i umieszczasz we wiadrze. Niektóre firmy do wiertnic mają przystawki na odkurzacz ściągające wodę ale nie wiem jak działają. My wody używamy głównie do żelbetu do większości materiałów mamy otwornice do wiercenia na sucho i mocny odkurzacz. Pozdrawiam
Wszyscy, wszystko wiedzieli... a mój fotoblog?
O dzięki Stefan, spróbuję Twoim sposobem. W zestawie była też taka przystawka do zbierania wody. To taki patent na sprężynie przyciska się do ściany ale nie sprawdza się przy otworach innych niż idealnie poziome. Sprzedawca twierdził że spalę wiertło w żelbecie ma byc tylko na mokro! W instrukcji jest napisane że na sucho ( czy jak tam już z odkurzaczem) można wiercic do 180mm jednak tylko w belicie lub zwykłej cegle. A Tobie się nie spaliło? Ja bez wody nie próbowałem, na razie.
Witam
Na sucho jest specjalna korona, różni się tym że węgliki łączone są z nią laserowo z tym że nie nadaje się do żelbetu i pracy na mokro. Koniecznie wtedy trzeba zaciągać wyrobek odkurzaczem ponieważ zaczyna się klinować. Pozdrawiam
Wszyscy, wszystko wiedzieli... a mój fotoblog?
jakich koron używasz Stefan?
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY