Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Woda z wiertnicy jakieś patetnty?

5 Odpowiedzi, 3816 Wyświetleń

gadget

2014-06-17, 08:23:36
Zaawansowany użytkownik
Koledzy macie jakieś skuteczne patenty na wodę z wiertnicy? W mieszkaniach można spotkac np. parkiet z dębu afrykańskiego ( czy jakoś tak taki czerwony) a w ścianach żelbeton! Co robic?
  • Odpowiedz

Fujitsu Szczecin

2014-06-18, 04:08:18
Top użytkownik
Witam

Najprostsze rozwiązania są najlepsze. Dobra taśma klejąca, folia budowlana, wiadro. Przyklejasz folie pod otworem, dół foli zbierasz i umieszczasz we wiadrze. Niektóre firmy do wiertnic mają przystawki na odkurzacz ściągające wodę ale nie wiem jak działają. My wody używamy głównie do żelbetu do większości materiałów mamy otwornice do wiercenia na sucho i mocny odkurzacz.

Pozdrawiam
Wszyscy, wszystko wiedzieli... a mój fotoblog?
  • Odpowiedz

gadget

2014-06-18, 07:32:49
Zaawansowany użytkownik
O dzięki Stefan, spróbuję Twoim sposobem. W zestawie była też taka przystawka do zbierania wody. To taki patent na sprężynie przyciska się do ściany ale nie sprawdza się przy otworach innych niż idealnie poziome. Sprzedawca twierdził że spalę wiertło w żelbecie ma byc tylko na mokro! W instrukcji jest napisane że na sucho ( czy jak tam już z odkurzaczem) można wiercic do 180mm jednak tylko w belicie lub zwykłej cegle. A Tobie się nie spaliło? Ja bez wody nie próbowałem, na razie.
  • Odpowiedz

Fujitsu Szczecin

2014-06-18, 15:25:30
Top użytkownik
Witam

Na sucho jest specjalna korona, różni się tym że węgliki łączone są z nią laserowo z tym że nie nadaje się do żelbetu i pracy na mokro. Koniecznie wtedy trzeba zaciągać wyrobek odkurzaczem ponieważ zaczyna się klinować.

Pozdrawiam
Wszyscy, wszystko wiedzieli... a mój fotoblog?
  • Odpowiedz

AKTIMAR

2014-06-18, 20:54:09
Użytkownik
jakich koron używasz Stefan?
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa