Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

jak czyścić splita

8 Odpowiedzi, 6820 Wyświetleń

Qba

2008-06-16, 18:45:55
Zaawansowany użytkownik
Witam ponownie i jak zwykle pytanko do praktyków
-pytanie jak w temacie -z tym że pomieszczenie b.zapylone więc chciałbym rzetelnie podejść do zlecenia(czy jest potrzeba rozkręcać całą obudowę) doradzcie coś jak to robicie ? Dziękuję
  • Odpowiedz

miro102

2008-06-16, 19:17:52
Nowy użytkownik
No jasne ze rozkrecac bedzie ci wygodniej i zajmie ci to wiecej czasu, klijent nie bedzie marudził ze bierzesz kase za nic
  • Odpowiedz

byniom

2008-06-16, 19:39:49
Moderator
Przy większym zapyleniu to zwracaj uwagę na zabrudzenie wentylatora bo często na to się nie zwraca uwagi a to ma bardzo duże znaczenie. Z wentylatora robi się wałek i mało co dmucha i klient mówi że słabo chłodzi a przy zdjęciu obudowy to napewno lepiej się wyczyści w tych zakamarkach no i jakieś dziwne bakterie nie badą się tam tworzyły Smile
Nie daję łapówek i nie biorę łapówek ale zawsze można się ze mną dogadać
  • Odpowiedz

wogotto

2008-06-18, 21:52:59
Użytkownik
Jak to zrobic? to proste wentylator to aluminium i powodzenia zycze jak go bys chcial wyciagnac jezeli tego nie praktykowales to nie proponuje .Kompresor i duzo powietrza zalatwi sprawe
  • Odpowiedz

byniom

2008-06-19, 13:35:20
Moderator
Pędzelek i przedmuchiwać tak jak pisał wogotto.
  • Odpowiedz

maro196

2008-06-19, 16:13:39
Użytkownik
jak kolega nie ma praktyki to radzilbym obudowy nie sciagac chyba ze to jakies firmowe urzadzenie z jakims śmieciem bedziesz mogl miec powazniejszy problem ze zlozeniem, do konserwacji oczywiscie plyn odtluszczajacy i antybakteryjny obowiazkowo
  • Odpowiedz

byniom

2008-06-19, 16:31:38
Moderator
maro196 ma rację ja już raz się tak kiedyś naciołem że 45 minut kombinowałem bo nie mogłem zapiąc obudowy a plastiki stare i strach było że się może coś połamać lub zatrzask pęknąć a dotego split był wkomponowany w regał i to była całkowita klapa bo dostęp był bardzo trudny.
  • Odpowiedz

maro196

2008-06-19, 18:47:53
Użytkownik
wiesz ja kiedys podlaczalem takiego no name to az srubokretem rzucilem myslalem ze szlak mnie trafi hehe dlatego sciagam jak jest koniecznosc ostateczna
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa