Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

KLimatyzacja POstojowa Waeco CA-800

12 Odpowiedzi, 24590 Wyświetleń

sebotrucker

2014-07-07, 20:07:25
Użytkownik
Witam Posiadam w ciężarówce Man taką oto klimatyzacje postojową. Jest to klima firmy Waeco spręzarkowa na gaz r134a montowana na dachu kabiny w miejscu szyberdachu. W zeszłym roku jeszcze to jakoś chlłodziło ale w tym roku jest lipa ledwo chłodne powietrze wydostaje się z nawiewów do tego towarzyszy ciągłe syczenie. Prawdopodobnie jest mało gazu. I tu moje pytanie wie ktoś może czy są jakieś porty servisowe do wpięcia się?
Ilość gazu znam 400g Smile
zamieszczam zdjęcia ze strony producenta.
http://www.waeco.hu/catalog/newsdesk_inf...5f1hvb1bu0
  • Odpowiedz

radekklimat

2014-07-07, 21:04:20
Moderator
Tam nie ma portow bo to jest napełniane jak lodowka domowa a potem rurka od napełniania jest zalutowana.
Nalezy rozszczelnic układ, wltowac zaworek serwisowy, napełnic azotem celem poszukania nieszczelnosci, po jej stwierdzeniu i usunieciu wymienic filter, proznia, gaz i uruchomienie.
  • Odpowiedz

sebotrucker

2014-07-07, 21:32:59
Użytkownik
Czyli uciąć kawałek tej zalutowanej rurki i zalutować taki zaworek?
http://coolmarket.pl/pl/p/Zawor,-zaworek...a-50mm/426
Klima ma wiec raczej chyba nikt jej wcześniej nie napełniał Smile
  • Odpowiedz

radekklimat

2014-07-08, 05:46:30
Moderator
Dokładnie taki a reszta jak powyzej, powodzenia.
  • Odpowiedz

sebotrucker

2014-07-08, 13:53:07
Użytkownik
radekklimat napisał(a):Dokładnie taki a reszta jak powyzej, powodzenia.
radekklimat a czy są jakieś przejściówki żeby wkręcić w ten zaworek taką złączke jak do samochodów HP bo nikt niechce mi się podjąć napełniania jej na dachu tylko jeden gość chce mi ją napełnić sprzętem do napełniania klimatyzacji samochodowych. Tylko czy można tam wkręcić taki zaworek?
  • Odpowiedz

radekklimat

2014-07-08, 20:59:23
Moderator
Kazdy normalny chłodniarz powinien to naprawic bez problemu i nie musi to byc ktos od klimy samochodowej, poszukaj gdzies w swoim rejonie.
  • Odpowiedz

Tadeusz4321

2014-07-09, 13:33:29
Top użytkownik
A z tyłu kabiny tam gdzie masz wentylator i chłodnice nie ma zaworków?
  • Odpowiedz

FRIGOTECH

2014-07-09, 17:33:28
Użytkownik
sebotrucker napisał(a):Witam Posiadam w ciężarówce Man taką oto klimatyzacje postojową. Jest to klima firmy Waeco spręzarkowa na gaz r134a montowana na dachu kabiny w miejscu szyberdachu. W zeszłym roku jeszcze to jakoś chlłodziło ale w tym roku jest lipa ledwo chłodne powietrze wydostaje się z nawiewów do tego towarzyszy ciągłe syczenie. Prawdopodobnie jest mało gazu. I tu moje pytanie wie ktoś może czy są jakieś porty servisowe do wpięcia się?
Ilość gazu znam 400g Smile
zamieszczam zdjęcia ze strony producenta.
http://www.waeco.hu/catalog/newsdesk_inf...5f1hvb1bu0
Nie wiem dlaczego admin kasuje moje posty, ale jeszcze raz zaproponuję pomoc więc kolego napisz na priv.
Pozdrawiam.
Autoryzowany Partner CARRIER
  • Odpowiedz

p-p141

2015-07-17, 10:06:01
Nowy użytkownik
Witam

Posiadam Klimatyzację dachową Waeco Ca-800 i jest ona na napięcie 24v. Chciał bym zamontować ją w ciągniku rolniczym w którym napięcie to 12v. Udało mi się kupić tanio przetwornice Waeco dcdc20, która daje sobie radę, ale pobór prądu jest ogromny i alternator nie daje rady. Czy da się zmienić napięcie zasilania sprężarki w klimie?? Czy trzeba cała sprężarkę wymienić? Znalazłem takie foto poglądowe w necie, na którym zaznaczona jest jakaś przetwornica z 12v na 115 właśnie w tej klimie ale jak rozebrałem nic takiego tam nie było...
  • Odpowiedz

Tadeusz4321

2015-07-17, 12:46:29
Top użytkownik
Można poszukać samej cewki sprężarki o takich wymiarach jak w twojej sprężarce-w hurtowniach motoryzacyjnych
  • Odpowiedz

p-p141

2015-07-17, 14:37:54
Nowy użytkownik
Jakiej Cewki? Chyba mnie kolego źle zrozumiałeś.... to klimatyzator dachowy który ma sprężarkę napędzaną silnikiem elektrycznym..
  • Odpowiedz

Tadeusz4321

2015-07-17, 15:45:46
Top użytkownik
sorki,przeoczyłem
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa