Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Trafic 2.0 DCI nie chłodzi

5 Odpowiedzi, 7479 Wyświetleń

FKPoznań

2014-07-08, 20:37:05
Nowy użytkownik
Cześć. Jestem tu nowy ale mam nadzieje, że uzyskam wsparcie od bardziej doświadczonych niż ja. Jakiś czas temu wziąłem do naprawy Renault Trafic 2006 rok bodajże Wink silnik 2.0 DCI. Silnik do remontu. Cały przód rozebrany, silnik zdemontowany, klima rozłączona a żadne przewody od klimy nie zostały w jakiś sposób zabezpieczone. Robił to wcześniej jakiś warsztat z pomorza ... Wszystko zmontowane, auto chodzi, klimatyzacja szczelna. Naładowałem układ nowym czynnikiem i dzieją się takie rzeczy (klimatyzacja manualna). Załączam kilmę, włącza się sprężarka i zaczyna chłodzić. Przewód LP zrobił się chłodny a HP troszkę ciepły. Wentylator działa na krótko ale sam z siebie się nie załącza. Po chwili przestaje chłodzić i się raz załącza a raz rozłącza i tak na zmianę. Sprężarka i przewód HP mega gorący wręcz parzy. Sprawdziłem dyszę dławiącą i była mega brudna. Naprawione ale jest tak samo jak wcześniej.
Proszę o pomoc. Dlaczego wentylator się nie uwłacza ? i dlaczego tak wysoka temperatura na HP i sprężarce ?
Dopiero zaczynam przygodę z naprawą klimatyzacji samochodowej ...
  • Odpowiedz

radekklimat

2014-07-08, 20:54:34
Moderator
Jak w dyszy był syf a przed montarzem nie było nic wyczyszczone to ta klima to szmelc i ja bym jej nie naprawiał.
Pewnie od wilgoci sprezarka skorodowała w srodku i dlatego syf w dyszy dochodzi jeszcze zapchany filter i problem gotowy.
Mozesz układ wypłukac, dac nowy skraplacz, filtr, dysze, kompresor, olej i moze ruszy.
Powodzenia.
  • Odpowiedz

FKPoznań

2014-07-09, 07:23:46
Nowy użytkownik
Wielkie dzięki Smile
  • Odpowiedz

Haurox91

2014-07-09, 20:05:54
Użytkownik
A moze na samym początku wystarczy naprawic wentylator który sie nie zalącza ? Eh..Bezpiecznik, kostka, przewód, wentylator, sterowanie. Do Elektryka i jazda z tematem.
  • Odpowiedz

FKPoznań

2014-07-11, 06:52:16
Nowy użytkownik
Wentylator jest dobry. Bezpiecznik, kostka i przewody również. No ale się nie załącza ...
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa