Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Problem ze skraplaniem

12 Odpowiedzi, 9701 Wyświetleń

adii89

2014-07-09, 09:02:18
Nowy użytkownik
Witam posiadam w pokoju klimatyzator z jednostka zewnętrzną i wewnetrzna i ostatnio zauwazylem ze jednostka wewnętrzną przy trybie klimatyzacji zaczęła płuc skroplinami. Co to może być przyczyna czasem nawet kostka lodu potrafi plunac, i co jakiś czas kapie ze środka jednostki wewnętrznej woda.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2014-07-09, 09:03:16 przez adii89.)
  • Odpowiedz

DBKlima

2014-07-09, 11:39:44
Top użytkownik
Chodziło ci o to że w trybie chłodzenia pluje wodą . Wezwij serwis .
Części oraz urządzenia firmy Daikin
  • Odpowiedz

adii89

2014-07-09, 16:54:26
Nowy użytkownik
Dokladnie tak Wink Samodzielnie nic na to nie poradzę? Bo ja ją montowalem samodzielnie z 4 lata temu i myslalem ze obejdzie sie bez serwisu.
  • Odpowiedz

frost-ch

2014-07-09, 18:07:13
Zaawansowany użytkownik
adii89 napisał(a):Dokladnie tak Wink Samodzielnie nic na to nie poradzę? Bo ja ją montowalem samodzielnie z 4 lata temu i myslalem ze obejdzie sie bez serwisu.
poradzisz, klimę trzeba porządnie umyć , uzupełnić w razie konieczności gaz i będzie ok . to nic trudnego .
  • Odpowiedz

DBKlima

2014-07-10, 06:26:19
Top użytkownik
frost-ch napisał(a):
adii89 napisał(a):Dokladnie tak Wink Samodzielnie nic na to nie poradzę? Bo ja ją montowalem samodzielnie z 4 lata temu i myslalem ze obejdzie sie bez serwisu.
poradzisz, klimę trzeba porządnie umyć , uzupełnić w razie konieczności gaz i będzie ok . to nic trudnego .
... oczywista, oczywistość Wink Big Grin
Części oraz urządzenia firmy Daikin
  • Odpowiedz

adii89

2014-07-13, 20:56:12
Nowy użytkownik
frost-ch napisał(a):poradzisz, klimę trzeba porządnie umyć , uzupełnić w razie konieczności gaz i będzie ok . to nic trudnego .

Ale jak umyc, ze filtry przemyć? Nabic mi się wydaje właśnie ze będzie trzeba to samemu nabije?
  • Odpowiedz

MarioO

2014-07-14, 16:03:29
Zaawansowany użytkownik
A po co chcesz to myć Marian?Jedz kup se nową i se zamontuj.Zaczniesz grzebać przy tym szrocie i kuku se zrobisz .Nówkę klime sobie spraw!! Przecież montować umiesz
  • Odpowiedz

klimatolog

2014-07-14, 19:18:38
Top użytkownik
Porządnie umyć włącznie z turbiną to fakt.Uzupełnianianie dotyczyło się czynników jednorodnych.Prawdopodobnie mało czynnika.Którego?
Nie ja pierwszy zadam pytanie jak można zlikwidować swój profil.Co z Patuxem?
  • Odpowiedz

Tomm

2014-08-10, 19:14:27
Użytkownik
frost-ch napisał(a):

Jak samodzielnie uzupełnic czynnik ? Trzeba jakąś pompę mieć ? Czy wystarczy tylko róźnica poziomów ?
  • Odpowiedz

ktaa

2014-08-13, 14:40:50
Nowy użytkownik
MariOo napisał(a):A po co chcesz to myć Marian?Jedz kup se nową i se zamontuj.Zaczniesz grzebać przy tym szrocie i kuku se zrobisz .Nówkę klime sobie spraw!! Przecież montować umiesz

okejka dla Ciebie
  • Odpowiedz

ktaa

2014-08-13, 14:50:40
Nowy użytkownik
Tomm napisał(a):
frost-ch napisał(a):

Jak samodzielnie uzupełnic czynnik ? Trzeba jakąś pompę mieć ? Czy wystarczy tylko róźnica poziomów ?

Wyjaśniam - patrzysz na temperaturę na pilocie, następnie szacujesz (czy temperatura nawiewu jest w granicach normy), później demontujesz termometr zza okna i sprawdzasz rzetelny odczyt...
Drapiąc się po głowie snujesz domysły, oraz teorie wysnute z zapisków w internetach.
Dochodzisz do wniosku że dopada Cię kurwica i wolisz wracać do sprzedawania rowerów przez allego - w tym kulminacyjnym momencie dzwonisz po kogoś kompetentnego w tym temacie.
Nie dziękuj za pomoc - od tego jest forum.
  • Odpowiedz

Tomm

2014-08-14, 09:25:06
Użytkownik
To Twoje zdanie. Ja Forum traktuję jako coś innego.
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa