Cześć. Jestem tu nowy ale mam nadzieje, że uzyskam wsparcie od bardziej doświadczonych niż ja. Jakiś czas temu wziąłem do naprawy Renault Trafic 2006 rok bodajże
silnik 2.0 DCI. Silnik do remontu. Cały przód rozebrany, silnik zdemontowany, klima rozłączona a żadne przewody od klimy nie zostały w jakiś sposób zabezpieczone. Robił to wcześniej jakiś warsztat z pomorza ... Wszystko zmontowane, auto chodzi, klimatyzacja szczelna. Naładowałem układ nowym czynnikiem i dzieją się takie rzeczy (klimatyzacja manualna). Załączam kilmę, włącza się sprężarka i zaczyna chłodzić. Przewód LP zrobił się chłodny a HP troszkę ciepły. Wentylator działa na krótko ale sam z siebie się nie załącza. Po chwili przestaje chłodzić i się raz załącza a raz rozłącza i tak na zmianę. Sprężarka i przewód HP mega gorący wręcz parzy. Sprawdziłem dyszę dławiącą i była mega brudna. Naprawione ale jest tak samo jak wcześniej.
Proszę o pomoc. Dlaczego wentylator się nie uwłacza ? i dlaczego tak wysoka temperatura na HP i sprężarce ?
Dopiero zaczynam przygodę z naprawą klimatyzacji samochodowej ...
silnik 2.0 DCI. Silnik do remontu. Cały przód rozebrany, silnik zdemontowany, klima rozłączona a żadne przewody od klimy nie zostały w jakiś sposób zabezpieczone. Robił to wcześniej jakiś warsztat z pomorza ... Wszystko zmontowane, auto chodzi, klimatyzacja szczelna. Naładowałem układ nowym czynnikiem i dzieją się takie rzeczy (klimatyzacja manualna). Załączam kilmę, włącza się sprężarka i zaczyna chłodzić. Przewód LP zrobił się chłodny a HP troszkę ciepły. Wentylator działa na krótko ale sam z siebie się nie załącza. Po chwili przestaje chłodzić i się raz załącza a raz rozłącza i tak na zmianę. Sprężarka i przewód HP mega gorący wręcz parzy. Sprawdziłem dyszę dławiącą i była mega brudna. Naprawione ale jest tak samo jak wcześniej.Proszę o pomoc. Dlaczego wentylator się nie uwłacza ? i dlaczego tak wysoka temperatura na HP i sprężarce ?
Dopiero zaczynam przygodę z naprawą klimatyzacji samochodowej ...
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY