Witam mam taki problem mialem zamontowany spit marki suschima z castoramy chlodzil sobie pomieszczenie biurowe i bylo wszystko dobrze. Postanowilem go zdemontowac przetoczylem freon r407c do sprezarki zdemontowalem itd. Zamontowalem w innym miejscu na tych samych rurkach te same odleglosci wyprozniowalem uklad puscilem freon i sprezarka sie nie zalacza nie wiem czemu napiecie dochodzi z parownika na skraplaczu co jakis czas wlacza i wylacza sie wentylator a sprezarka nie chce ruszyc. Dodam ze cisnienie w ukladzie mam teraz okolo 8 bar. Podpowie ktos co to moze byc. z gory dziekuje.
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
Sprężarka nie załącza sie. Pomocy!
7 Odpowiedzi, 6036 Wyświetleń|
Czasem jak odwrotnie poda się napięcie to też może się nie włączać bo elektronika na to nie pozwala. A czy do sprężarki dochodzi napięcie?
Nie daję łapówek i nie biorę łapówek ale zawsze można się ze mną dogadać
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2008-06-20, 15:12:47 przez byniom.)
przewody sa podlaczone dobrze jak na schemacie. Czy to moze miec cos wspulnego z presostatem wysokiego ??
A masz w tym splicie presostat ?. Sprawdź czy napięcie dochodzi do sprężarki , jeżeli nie to pokolei sprawdzaj gdzie zgineło.
jak zbierałeś czynnik to mógł HP wywalić a ma reset ręczny, Byniom dobrze myśli
Powodem awari byl brak napiecia z racji uszkodzonego przewodu awaria usunieta dziekuje za pomoc. Temat zamkniety .
Ja zawsze uwarzałem że urządzenie zasilone działa znacznie lepiej
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY