Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Laguna 2 1.8 16v czyżby zatkany osuszacz?

3 Odpowiedzi, 3151 Wyświetleń

kamilamil

2014-07-07, 16:16:58
Nowy użytkownik
Witam, jakiś czas temu robiłem klime tj. wymieniałem jedną rurkę + stadardowo nabicie itd. Przez jakiś czas klima chodziła dobrze. Po pewnym czasie na postoju bardzo słabo chłodziło a podczas jazdy czasem było mi za zimno aż. Teraz klima działa tak, że na postoju czasem wcale nie czuć zimna podczas jazdy to samo, a jak jej się odwidzi to dmucha zimnem aż miło :/ Można powiedzieć działa nieregularnie. Jak magik od klimy nabijał to mówił mi, że oszrania mi się osuszacz i w niedalekiej przyszłości czeka mnie wymiana. Czy to się właśnie stało? Obie te rurki co idą od osuszacza są bardzo zimne a nawet mokre, sam osuszacz również bardzo zimny ale szronu nie widać. Tak jakby coś blokowało przeniesienie tego zimna do kabiny. Wentylator śmiga jakby co. Magik twierdzi, że to właśnie ten osuszacz już się skończył i należałoby go wymienić. Nie wiem czy to ma coś wspólnego ale podczas działania klimy jak już wentylator chodzi to w miejscu zaznaczonym na zdjęciu jest strasznie ciepło. Tak ma być? i czy laguna ma jeden otwór serwisowy?
  • Odpowiedz

azydek

2014-07-22, 20:42:28
Nowy użytkownik
Twoja Laguna ma jeden zawór serwisowy.
  • Odpowiedz

Tadeusz4321

2014-07-23, 05:44:30
Top użytkownik
Wymień ten osuszacz
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa