Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Klimatyzator BLYSS

11 Odpowiedzi, 50840 Wyświetleń

kiki99

2011-06-22, 22:35:21
Nowy użytkownik
Witam. Jako, ze potrzebowalem klimatyzator na dosłownie 10-20 dni w tym roku(bo potem sie przeprowadzam), to zamontowalem samodzielnie klimatyzator Blyss(najtansze chinskie g*wno z Castoramy za 850pln). Jestem pozytywnie zaskoczony bo wszystko chodzi cichutko zarowno na zewnatrz jak i wewnatrz pomieszczenia a mam jakies porownanie bo w pracy od 5 lat eksploatuje York'a. Dzis przeprowadzilem test i za pomoca dokladnego termometra elektronicznego z czunikiem zewnetrznym i wewnetrznym zmierzylem temperature zasysanego powietrza i wydmuchiwanego. Zasysane powietrze mialo +23 stopnie a wydmuchiwane +8(na najmniejszym nawiewie) i +10(na najmocniejszym nawiewie). Czy takie parametry sa wystarczajace i swiadcza o poprawnym zamontowaniu klimatyzatora? Czy normalnym jest, ze klima najmocniej zaczyna chlodzic dopiero po uplywie okolo 5-10 minut? Jesli mi to potwierdzicie to bede spal spokojniej Wink Z gory dziekuje Wink
  • Odpowiedz

Shitashii

2011-06-23, 07:56:30
Moderator
Myślę, że spałeś spokojnie.
Kiedy wszystko inne zawiedzie - przeczytaj instrukcję.
  • Odpowiedz

kiki99

2011-06-23, 18:25:14
Nowy użytkownik
Rozumiem przez to, że przy takich parametrach wszystko powinno byc dobrze Wink
  • Odpowiedz

slavo_s2k

2011-07-11, 19:53:04
Nowy użytkownik
Właśnie wróciłem z Castoramy, z tym samym g**nem Smile tyle, że była promocja i kosztował 798zł brutto. Jutro może mi się go uda zamontować, to zobaczę jak da rady, mam małe pomieszczenie biurowe ok 12-14m2 tyle, że na poddaszu i ze sporym nasłonecznieniem, ostatnio rekordowo temperatury dobijały tam od 34st Sad cały czas mam obawy czy da rady, ale w domu użytkuję od kilku lat też tanie chińskie klimatyzatory , też o podobnych parametrach i działają schładzając dużo większe pomieszczenia (ok 25m2 - też gorące poddasza), więc jestem dobrej myśli Smile
  • Odpowiedz

slavo_s2k

2012-07-07, 09:09:35
Nowy użytkownik
Wracam po roku, wszystko działa idealnie Smile mimo 34st na zewnątrz w środku panuje fajny chłodek. Wszytko działa bez zarzutu.
  • Odpowiedz

miezala5

2012-07-07, 23:25:29
Top użytkownik
No to macie szczescie!Smile
  • Odpowiedz

hubertox

2012-07-08, 09:23:34
Użytkownik
Widziałem ten sprzęt. Typowy Chinol. Tylko sprzęt na dwa lata. Podobno jak się zepsuje w okresie gwarancji to wymieniają na nowy. Problem jest jak skończy się gwarancja bo z tego co wiem to nie produkują części.
  • Odpowiedz

kiki99

2014-05-23, 07:23:12
Nowy użytkownik
Wracam po 3 latach. Klimatyzator Blyss wciaz chodzi a bywa, ze przez 2 tygodnie chodzi non stop i go nie wylaczam. Tak wiec chinski badziew ale daje rady Wink W zeszlym roku tylko dobilem gazu bo przy montazu troche jednak ucieklo. W tej chwili zastanawiam sie nad zakupem kolejnego rowniez firmy Blyss lub Comfee. Czy ktos mial do czynienia z firma Comfee (jest dostepna w OBI).
  • Odpowiedz

Tomm

2014-08-10, 20:07:13
Użytkownik
dobijałeś samodzielnie ? W jaki sposób ? Jak określiłeś ilość brakującego gazu ?
  • Odpowiedz

ktaa

2014-08-13, 14:39:00
Nowy użytkownik
Na oko - reduktor propan-butanu nie jest zbyt dokładny Big Grin
  • Odpowiedz

Tomm

2014-08-14, 09:26:34
Użytkownik
Dlaczego wprowadzasz w błąd ?
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa