A gdzie jest schowana pętla rurociągu w klimie okiennej?
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
Minimalna długość rur w splicie
28 Odpowiedzi, 36138 Wyświetleń|
Zamontowałem kilka klim tzw przez ścianę (chyba nawet 2 w sypialni) nikt nigdy nie dzwonił że głośno chodzi albo słyszy przepływ
a co do syfonów to np Mitsubishi uważa to za błąd instalatora jeśli chodzi o klimatyzację
panryzy napisał(a):Zamontowałem kilka klim tzw przez ścianę (chyba nawet 2 w sypialni) nikt nigdy nie dzwonił że głośno chodzi albo słyszy przepływMitsubishi Powinno z tego wzlędu odbierać gwarancję papraczom wykonującym pętlę wokół jednostki zewnętrznej.A w żargonie środowiskowym niepożądany syfon syfony które gromadzą ilości oleju w obiegu chłodniczym zamiast trafiać do kartera sprężarki ów tego schładzalnika pomieszczenia.Taka pętla podwyższa nie tylko COP takiego układu chłodniczego.Psuje wizerunek.A pętla powoduje dodatkową emisję dwutlenkuwęgla do atmosfery.Śmieszne?No niestety nie.Bo chuta musi tą pętlę wyprodukować.I co niektórzy wyprodukować czynnik aby dopełnić.Elektrownia wyprodukować kolejną kilowtogodzinę aby zapotrzebować ją na 3 metry rurociągu chłodniczego biernego .
Nie ja pierwszy zadam pytanie jak można zlikwidować swój profil.Co z Patuxem?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2014-10-27, 19:33:35 przez klimatolog.)
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
a co do syfonów to np Mitsubishi uważa to za błąd instalatora jeśli chodzi o klimatyzację