Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Seat Toledo 2.3 1999 klima przestała działać

8 Odpowiedzi, 7912 Wyświetleń

karolek1988

2014-11-09, 09:32:20
Nowy użytkownik
Witam.

Panowie mam następujący problem. W samochodzie musiałem uszczelnić pokrywe zaworów. Po złożeniu wszystkiego w całość okazało się z klima nie działa.
Zabrałem samochód do gościa od klimy. Po sprawdzeniu układu okazało się że jest nieszczelość i gaz uciekł. Gość to połatał, napełnił układ ale klima dalej nie śmiga. Facet sprawdzil wszystko oprócz sterownika wentylatorów bo nie mógł znaleść takiego samego.
Kupiłem taki sterownik http://www.tav-autoverwertung.de/shop/bi...4098_1.jpg to jest dokładnie taki sam jaki miałem w aucie zamonotwany.
Niestety nie pomogło.
Gdzie dalej szukać?
Jest może schemat do klimatyzacji?
Dodam że w samochodzie mam climatronic
  • Odpowiedz

Shitashii

2014-11-09, 13:01:42
Moderator
Rozumiem, że bezpieczniki wnikliwie sprawdzone? Mam panel climatronica do sprzedania gdyby był potrzebny. Chyba taki jak na zdjęciu (mogę sprawdzić jeśli będziesz zainteresowany)
Kiedy wszystko inne zawiedzie - przeczytaj instrukcję.
  • Odpowiedz

karolek1988

2014-11-09, 18:28:29
Nowy użytkownik
Shitashii napisał(a):Rozumiem, że bezpieczniki wnikliwie sprawdzone?

Sprawdzone w pierwszej kolejności. Mam zapasowy panel i juz go podmieniałem ale też nie pomogło.
  • Odpowiedz

Shitashii

2014-11-09, 19:16:00
Moderator
No to presostat do wymiany.
  • Odpowiedz

karolek1988

2014-11-09, 20:29:14
Nowy użytkownik
Shitashii napisał(a):presostat

domyslam się że to jakiś czujnik. gdzie go mniej więcej moge znaleść i jak wygląda? jest mozliwosc sprawdzenia takiego czujnika przed kupnem nowego?
  • Odpowiedz

karolek1988

2014-11-11, 18:44:27
Nowy użytkownik
ten czujnik czyli presostat jest tylko jeden? bo jeśli tak to macher który probował naprawić mówił że wymieniał ten czujnik. czy do wymiany czujnika potrzbne jest spuszczenie gazu z układu?
  • Odpowiedz

Shitashii

2014-11-14, 08:59:33
Moderator
poszukaj np na alledrogo. Można wymienić bez spuszczania gazu. Chyba, że wentyl się zawiesi, to gaz sam się spuści :-)
  • Odpowiedz

agrobim

2014-11-17, 14:53:39
Nowy użytkownik
Czy to forum już tak na psy zeszło ? Co to za naprawy metodą prób i błędów? A gdzie diagnostyka, komputer. Ludzie szukać porządnych zakładów od klimatyzacji, które biorą odpowiedzialność za naprawy, a jak nie to się wkurzę i przeanalizuję tutaj każdego użytkownika i właściciela i pracownika zakładów klimatyzacyjnych i zrobię odpowiednią stronę internetową na której będą godni polecenia fachowcy.
Diagnozowanie usterek mechanicznych i elektronicznych naprawy układów klimatyzacji - klimatyzacja samochodowa - Sandomierz
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa