Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Jaka klimatyzacja do pokoju z 600W?

5 Odpowiedzi, 4644 Wyświetleń

jureka

2014-12-14, 08:57:20
Nowy użytkownik
Witam, to mój pierwszy post, wiele razy te forum odwiedziałem jak niezalogowany i mam nadzieję że spotkam się z dobrą radą ekspertów Smile

Potrzebuję schłodzić pokój 5m2 o 2.5m wysokości. W pokoju są okna ale nie ma balkonu. W pokoju operuje do 600 watów elektroniki, serwery i koparki bitcoin. Dodatkowo okna są na zachód i nawet bez sprzętu w lato przy zasłoniętych żaluzjach jest gorąco. W zime wystarczy zamknąć drzwi na 30 minut aby zrobiło się gorąco.

Szukam najlepiej chyba klimatyzatora typu split z jednostką na ścianie za oknem. Zależy mi by był cichy i dopasowywał się do zmiany temperatury, np. wyłączenia części sprzętu.

Czy jest możliwe zamknięcie się w 3000 z montażem? Czy na tyle ciepła wystarczy mniej niż 3kw?
  • Odpowiedz

miezala5

2014-12-14, 10:09:25
Top użytkownik
Można!

Wystarczy!
  • Odpowiedz

Amfan

2014-12-14, 13:19:02
Top użytkownik
600W sprzęt + klimatyzator zużywający ok 800W to 1400 W ,koparki będą musiały 2X szybciej kopać. Wink
  • Odpowiedz

jureka

2014-12-14, 14:15:23
Nowy użytkownik
O koparki i reszte "magazynku" się nie martw, to mój gabineto-warsztat i zależy mi by oprócz pieszczenia sprzętu w lato można było swobodnie pracować w domu - zwróci mi to koszta.

miezela dziękuję za potwierdzenie, takie też mam wrażenie że nawet najmniejszy model na taki metraż wystarczy akurat, nawet z dodatkowym ciepłem. A w jakim przedziale cenowym się zamknę? Uda się w 2.5 z montażem?
  • Odpowiedz

Amfan

2014-12-14, 15:18:28
Top użytkownik
Napisz maila do firm z twojej okolicy, dostaniesz oferty będziesz mógł porównać i wybrać odpowiednią. To nic nie kosztuje a będziesz miał rozeznanie. Na pewno firma z okolicy będzie tańsza niż ta z drugiego końca polski.
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa