Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

pusta butla z czynnik R407 lub 410 jednorazową kupie

10 Odpowiedzi, 14901 Wyświetleń

safelock

2008-06-25, 19:24:51
Użytkownik
Witam posiada ktoś z Państwa jednorazowa butle po czynniku R407 lub R410 - oczywiscie zbędną??

Z miłą chęcią odkupię.

potrzeboiwał bym butle podobną do tej z aukcji

http://www.allegro.pl/item385941803_czyn...reon_.html

z góry dzięki
  • Odpowiedz

byniom

2008-06-25, 19:31:16
Moderator
To są butle jednorazowe więc nic tam nie przetoczysz choć bawiłem się kiedyś dawno temu w to żeby można było przelweać tam czynnik. Jest tam zawór zwrotny i żadnego medium nie władujesz chyba że chcesz z tego zrobić zbiornik wyrównawczy do centralnego Big Grin bo i takie rzeczy też robiłem Big Grin ale myślę że jak pójdziesz do pierwszej lepszej firmy zajmującej sie klima bądź chłodnictwem to taką butlę dostaniesz za darmo Big Grin
Nie daję łapówek i nie biorę łapówek ale zawsze można się ze mną dogadać
  • Odpowiedz

safelock

2008-06-25, 19:35:00
Użytkownik
czyl nie mam szanas jej nabic powietrzem?? potrzebowalem sobie do akwarium zrobic butle z powietrzem zeby mi pomka nie huczała a puki co posiadam jeszcze pełne owe butle. Istnieje jakas szansa przeróbki takiej butli aby szło ją nabijać sobie kompresorem powietrzem np do 40bar albo i wiecej?
  • Odpowiedz

byniom

2008-06-25, 20:09:59
Moderator
ja to przerabiałem i napełniałem ponownie czynnikiem w dawnych czasach,przerabiałęm ten zaworek zwortny
  • Odpowiedz

safelock

2008-06-25, 20:18:00
Użytkownik
mg_1 napisał(a):Wkręcasz nas co..???, po kiego Ci potrzebne pełne butle z gazem?.
nie pelne tylko puste.
potrzebuje nabic je powietrzem z duzym ciśnieniem i mieć ciche akwarium teraz mnie dobijaja pompki napowietrzające Smile a tak co jakis czas tylko sobie pompom nabic taką butle Smile
  • Odpowiedz

aro-wroclaw

2008-06-25, 20:51:24
Nowy użytkownik
Cześć koledzy zrobić z takiej butli butle serwisowa to tylko chwila a butla serwisowa to koszt około 150 zł. Sory a ile dasz za tą butle
  • Odpowiedz

wogotto

2008-06-25, 20:56:07
Użytkownik
jak juz podlaczysz ta butle tu przykryj czyms akwarium bo wulkan mozesz zrobic w srodku a niagare na zewnatrz
  • Odpowiedz

tysio

2008-06-25, 21:00:11
Nowy użytkownik
można poprostu kupić zaworek serwisowy ok 5-6zl wziąć pustą jednorazówkę wywiercić otworek 6-6,5 mm włożyć ten zaworek w otwór w butli i poprostu przylutowac lutem twardym. działa tylko nie wiem czy wytrzyma 40 bar ja uzywawłem tego patentu do odzysku czynników chłodniczych.
  • Odpowiedz

Artic

2008-06-25, 21:03:40
Zaawansowany użytkownik
słuchaj wspawujesz zaworek i masz butle wielokrotnego użytku Smile często tak robie jak mi butli brakuje.

tych butli nie nabijesz do 40 bar bo wywali zawór bezpieczeństwa. tak do 20bar możesz nabijac spokojnie
Doświadczenie stworzyło sztukę, brak zaś doświadczenia - przypadek .... A prawdziwa wiedza to znajomość przyczyn. Arystoteles
  • Odpowiedz

byniom

2008-06-26, 13:44:43
Moderator
Nawiercałem zaworek z góry do momentu aż trafiłęm na zwrotny bo sam zaworek (pokrętło) jest z tworzywa potem wkręcałem pokrętło i poszczałem klej typu distal a lbo jakiś inny i zakręcałem butlę po zaschnięciu kleju butlę można było nabijać tylko nie wolno było dokręcać z całej siły bo zwrotny potrafił się poluzować .Trzeba było dokręcać z czuciem Big Grin
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa