Mam problem, potrzebuje oszukać jednostkę wewnętrzną klimatyzatora z inwerterem Aircool 10KW, żeby chodził chociaż wentylator. Potrzebna jest mi jako skraplacz, choć może to dziwne, ale działało to do momentu jak były dostępne on/offy. Teraz jest problem.
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
Oszukać invertera
14 Odpowiedzi, 10195 Wyświetleń|
Mało danych, bardzo mało danych.
Chyba że liczysz na kogoś, kto zna od podszewki właśnie ten typ klimatyzatora. No to licz dalej...
A co więcej potrzeba? Chcę uruchomić jednostkę wewnętrzną inverterową bez jed.zew. i to wszystko. Ciągle wyskakuje błąd komunikacji z jednostką zew.
Jeśli potrzebny tylko wentylator, to wywalasz oryginalną płytę i w jej miejsce wkładasz sterownik BLDC, koszt ok 40zł. Trzeba sprawdzić czy silnik ma czujniki położenia, ale na 99% nie ma.
A jakbym tak ładnie poprosił jeszcze o jakikolwiek symbol takiego sterownika odpowiedniego do silnika z kasety to byłbym szczęśliwy. Używam takich kaset jako skraplacze dodatkowe na sklepach, i było zajebiście do momentu jak były dostępne on/offy a tera to kicha jak.........
Najpierw trzeba zidentyfikować silnik wentylatora. Jak podasz dane silnika (zdjęcie metryczki) to będzie prościej.
Ok
Wentylator panasonic WZDK124-38G
DC310V 124W EHDS11CKB
Nic nie można znaleźć , więc to pewnie chińczyk welling. Napisz co to za kaseta, może po jej schemacie będzie łatwiej.
Nie da się oszukać.Bo każdy czujnik kontroluje się wzajemnie.Przy on -of było to możliwe. :|
Jeśli myślisz że kłócisz się z idiotą.To ten drugi myśli to samo co Ty.
Już wiem, że się nie da Ale co zrobić właśnie szukam normalnego wentylatora w to miejsce
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2015-02-18, 20:47:52 przez kendzior.)
kendzior napisał(a):Już wiem, że się nie da Ale co zrobić właśnie szukam normalnego wentylatora w to miejsceNa Elektroda jest schemat sterownika do takiego silnika może jakiś elektronik byłby w stanie coś takiego zrobić ?
Można poprosić o jakiś link, za długo szukać.
Wymieniłem wentylator na normalny i chodzi.
w razie co mam do sprzedania 4 komplety elektroniki Do aircoola wraz z pilotami. |
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY