Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Kima IDI error 4

13 Odpowiedzi, 13406 Wyświetleń

yuro

2008-06-26, 13:46:41
Nowy użytkownik
Witam.
wczoraj zostal mi zamontowany klimatyzator IDI (moc chlodzenia 3,5 kW) i wydawalo mi sie ze dziala dobrze, chociaz spodziewalem sie ze bedzie lepiej chlodzil. Ale dzis zamiast chlodzic zaczal tylko wiac a momentami wrecz chyba grzac:). Na panelu wyswietla sie E4 co rozumiem jako error 4. Czy ktos moze wie co to znaczy? Z gory dziekuje za odpowiedz. Pozdrawiam:)
  • Odpowiedz

radekklimat

2008-06-26, 18:06:52
Moderator
a coz to za egzotyczna nazwa tej klimy
  • Odpowiedz

yuro

2008-06-26, 19:45:33
Nowy użytkownik
To jest cos takiego
http://www.pol-stowest.pl/templates/stow...ma/idi.pdf.
U mnie jest model MSW12-6AL®EN. Myslicie ze to jakies badziewie?
  • Odpowiedz

maro196

2008-06-26, 19:59:09
Użytkownik
moze szczelnosc slaba i juz gazu nie ma... wzywaj Pana fachowca i tyle
  • Odpowiedz

radekklimat

2008-06-27, 05:36:19
Moderator
najlepiej tego co to montował a jeszcze lepiej tego co to sprzedał
  • Odpowiedz

CKIO

2008-06-27, 06:31:27
Użytkownik
Hehe u mnie też był ten handlowiec z tej firmy i mu podziekowałem oni maja te klimy na doczepkę bo głównie handluje materiałami do wentylacji rekuperatory kanały i takie tam, różni przychodzą myslą że mi gniota wcisną jeden mnie tylko zastanowił wczoraj podobno mają splity ścienne nie pamiętam nazwy ale ścienny z poborem świerzego powietrze jak mi przysle dtr i szczegółowy opis to go wam przedstawie i powiem czy dobry czy szajs
  • Odpowiedz

yuro

2008-06-27, 13:07:52
Nowy użytkownik
Fachowcy zapomnieli podokrecac rurki i gaz uciekl. Cale szczescie ze to wina tych majstrow a nie tego urzadzenia bo jest nadzieja ze jednak to bedzie dzialalo jak nalezySmile
  • Odpowiedz

maro196

2008-06-27, 14:29:08
Użytkownik
Smile
  • Odpowiedz

radekklimat

2008-06-27, 16:29:48
Moderator
"fachury"
  • Odpowiedz

byniom

2008-06-27, 17:23:17
Moderator
Ja rozumię że po ciężkim dniu można zapomnieć jakieś drobiazgi i narzędzia albo nawet słabiej przykręcić bo brak już siły i wyleci powiedzmy po miesiącu ale żeby dak licho że jeden dzień działało ? Big Grin
Nie daję łapówek i nie biorę łapówek ale zawsze można się ze mną dogadać
  • Odpowiedz

maro196

2008-06-27, 18:27:57
Użytkownik
zaczal sie sezon duzo ludzi chce "latwo" dorobic..... panowie przeciez to takie proste za co tyle pieniedzy...... sa fachowcy co robia montaz za 500 zloty, firma "krzak" a pozniej tak jest
  • Odpowiedz

byniom

2008-06-28, 05:08:11
Moderator
maro196 niech sobie dorabiają bo wiesz my jesteśmy zdzierusy i tylko na ludzkiej krzywdzie sie chcemy dorobić tylko jak to forum już pokazało to przykładów było wiele że tą taniochcą to żadko profesjonalnie coś wychodzi , a do kolegów co dopiero zaczynają to jeżeli już chcecie robić fuchy to róbcie to pożądnie i jeżeli czegoś nie wiecie to pytajcie nas o to. Lepiej żebyście zrobili to pożądnie od razu niż psuli markę wszystkim bo klient potem ma złe zdanie o większości serwisantów.

pozdrawiam Big Grin
Nie daję łapówek i nie biorę łapówek ale zawsze można się ze mną dogadać
  • Odpowiedz

RobertS

2008-06-28, 08:31:05
Użytkownik
w ekonomii gorszy pieniądz wypiera lepszy, tańsza +usługa wypiera droższą. Przypuszczam, że z biegiem czasu ceny montażu będą spadać, coraz większa będzie konkurencja ze strony 'monterów', którzy wymuszą na 'specjalistach od montażu i serwisu' spadek cen.
Przy całym szacunku - 1000 zł za parę godzin roboty przy montażu splita kupionego za 1000 zł to chora cena.
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa