Witam wracając do tematu klimy jestem z niej bardzo zadowolony świetnie spisywała się całe lato, potrafiła zbić temp w jednym pomieszczeniu nawet o 8stopni bez żadnego wysiłku. Chodziła praktycznie non-stop i nawet nie było jakiegoś kolosalnego zużycia energii (ok 150zł więcej miesięcznie). Teraz mam jednak małe pytanie bo nie było mnie dłuższy czas w domu, wszystkie bezpieczniki miałem wyłączone i teraz pytanie czy po takim postoju z wyłączonym zasilaniem muszę jakoś rozruszać olej w sprężarce czy można bez obaw włączać? Chciałem troszkę grzać nią bo niby też ma taką funkcję. Wiem że w aucie jest zalecane włączanie klimy nawet zimą żeby olej był w ruchu nie wiem jak ma się to do stacjonarnej klimy.
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
Klima na poddaszu
30 Odpowiedzi, 28774 Wyświetleń|
Nie masz co się martwić możesz śmiało uruchomić nie ma wysoko ujemnych temperatur.
Części oraz urządzenia firmy Daikin
Po prostu trzeba dobrze dobrać klimatyzację. U mnie montowała ją firma [reklama] i naprawdę spisali się na medal.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2015-03-11, 12:06:05 przez oalik.)
Reklama na medal widać że od marketingu eksperta zatrudniliście :lol: :lol:
Części oraz urządzenia firmy Daikin
Witam. Miało być tanio i skutecznie z tą reklamką? , a wyszło do dupy......ups raczej do domu publicznego. Cytat z waszej strony głownej
"Z nieukrywaną satysfakcją, zaspokajamy potrzeby najbardziej wymagających klientów" Nie no... perwersja |
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY