Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
CHŁODNICTWO
WENTYLACJA
POMPY CIEPŁA
TOSHIBA HVAC
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

DEF w sterowniku ELIWELL ID 971/Wymiana czynnika w spr. polhermetyc

4 Odpowiedzi, 4139 Wyświetleń

bercow

2015-03-06, 16:51:22
Nowy użytkownik
Witam.

Mam takie dwa problemy.
1. Strownik ELIWELL ID 971 od 974 rozni sie dodatkowym przekaznikiem na wentylator. Ale moj problem polega na tym, ze jak w 971 wymuszam DEF przyciskiem to przekaznik DEf w ogole nie reaguje, nie zmiena swojego polozenia, w 971 natomiast wszystko dziala prawidlowo. Sprawdzilem na dwoch sterownikach, oba nowe, w ustawieniach mam DEF elektrycznie. Czy tak wazny jest ten wentylator ?

Dlaczego pytam. Otoz w 971 mamy styki 1- 2/ 3- (1 z 3 zwarte, podczas DEF powinien sie przelaczyc na 1 z 2) i wlasnie pod 1 i 3 bym chcial podlaczyc wentylator, ktory i tak dziala zawsze, chyba ze wlasnie wlaczony DEF, badz otwarte sa drzwi.
Manual
http://www.elgra.info.pl/instrukcje/regu...%20971.pdf
http://www.iglotech.com.pl/uploads/categ...107c8c.pdf

2. Nastepnie mam sprezarke polhermetyczna ktora miala nieszczelnosc na jednym z zaworow rozpreznych, nakretka byla chyba stalowa, czas odcisna swoje pietno i laczenie przepuszczalo. Maszyna stara, ale nadal sprawna, i dodatkowo dosyc droga. Problemem jest czynnik R22, ktory raz, ze jest ciezko dostepny, a dwa jest drogi, badz jak ktos woli nie wolno i ble Tongue Zastanawiam sie nad wymiana czynnika i oleju na cos "bardziej ludzkiego". Normalnie bym sobie darowal, ale ze to sprezarka polhermetyczna i moge wszystko ladnie wyczyscic, nalac nowy olej itd. zastanawiam sie czy ma to sens, i czy w ogole ma szanse zadzialac. Nie jestem w stanie podac modelu, R22, 1,5kg gazu, maszyna do lodow. Wiecej danych nie ma.
  • Odpowiedz

stoo

2015-03-06, 18:33:35
Użytkownik
Nie reaguje bo moze masz temp wyzsza niz w parametrze dst?
  • Odpowiedz

bercow

2015-03-06, 18:39:36
Nowy użytkownik
Z tego co pamietam wtedy wyswietlacz miga trzy razy, ale ustawialem juz temp an nizsze, i tak zadnej zmiany.
  • Odpowiedz

joker

2015-03-10, 20:34:54
Zaawansowany użytkownik
Smile
bercow napisał(a):Witam.

Mam takie dwa problemy.
1. Strownik ELIWELL ID 971 od 974 rozni sie dodatkowym przekaznikiem na wentylator. Ale moj problem polega na tym, ze jak w 971 wymuszam DEF przyciskiem to przekaznik DEf w ogole nie reaguje, nie zmiena swojego polozenia, w 971 natomiast wszystko dziala prawidlowo. Sprawdzilem na dwoch sterownikach, oba nowe, w ustawieniach mam DEF elektrycznie. Czy tak wazny jest ten wentylator ?

Dlaczego pytam. Otoz w 971 mamy styki 1- 2/ 3- (1 z 3 zwarte, podczas DEF powinien sie przelaczyc na 1 z 2) i wlasnie pod 1 i 3 bym chcial podlaczyc wentylator, ktory i tak dziala zawsze, chyba ze wlasnie wlaczony DEF, badz otwarte sa drzwi.
Manual

http://www.iglotech.com.pl/uploads/categ...107c8c.pdf

2. Nastepnie mam sprezarke polhermetyczna ktora miala nieszczelnosc na jednym z zaworow rozpreznych, nakretka byla chyba stalowa, czas odcisna swoje pietno i laczenie przepuszczalo. Maszyna stara, ale nadal sprawna, i dodatkowo dosyc droga. Problemem jest czynnik R22, ktory raz, ze jest ciezko dostepny, a dwa jest drogi, badz jak ktos woli nie wolno i ble Tongue Zastanawiam sie nad wymiana czynnika i oleju na cos "bardziej ludzkiego". Normalnie bym sobie darowal, ale ze to sprezarka polhermetyczna i moge wszystko ladnie wyczyscic, nalac nowy olej itd. zastanawiam sie czy ma to sens, i czy w ogole ma szanse zadzialac. Nie jestem w stanie podac modelu, R22, 1,5kg gazu, maszyna do lodow. Wiecej danych nie ma.
417-a Cool
Jeśli myślisz że kłócisz się z idiotą.To ten drugi myśli to samo co Ty.
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa