Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
CHŁODNICTWO
WENTYLACJA
POMPY CIEPŁA
TOSHIBA HVAC
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Exquisit KGC 410/90 - problem z chłodzeniem NO FROST

7 Odpowiedzi, 8672 Wyświetleń

DNV

2015-03-15, 08:41:46
Nowy użytkownik
Witam , mam Lodówkę zamrażalkę Exquisit KGC 410/90 . Jest problem z temperaturą jeśli jest długo wyłączona i się ją włączy to potrafi uzyskać na zamrażalce max -12 potem spada do -2. Jak pochodzi ze 2 dni to zamarza to co wchodzi do chłodniczki co widać na zdjęciu. To co zauważyłem.

-termostaty sprawne (zamieniałem miejscami z lodówki do zamrażalki i było to samo)
-jak ustawie temperaturę do temperatury zadanej to sprężarka się wyłacza więc jest ok
- zawór przełączający widać że przełącza bo stuka
- elektronika sterująca też wygląda na sprawną.

Czy powodem może być za mało gazu?

Po 2 dniach pracy lodówki rozkręciłem ja i zrobiłem zdjęcia widać zamarznięty element przy chłodziarce co widać na zdjęciu więc to chyba świadczy o tym że jest mało gazu . Prosiłbym o sugestie i pomoc w temacie.

Więcej zdjęc jest dostępnych w poście poniżej:
http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtop...2#14528322
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2015-03-19, 20:22:54 przez DNV.)
  • Odpowiedz

barbie

2015-03-15, 08:54:11
Top użytkownik
Brak czynnika ,
  • Odpowiedz

DNV

2015-03-15, 09:56:11
Nowy użytkownik
barbie napisał(a):Brak czynnika ,
Gdzieś wyczytałem że winą może być elektrozawór przełączający lub sterowanie tym elektrozaworem?
  • Odpowiedz

Klim

2015-03-15, 11:01:04
Użytkownik
Jeśli jest nieszczelność to na łączeniu miedzi z aluminium. Wyciąć łączenie i polutować. Skąd kolego jesteś.
  • Odpowiedz

DNV

2015-03-16, 05:34:44
Nowy użytkownik
Jestem z okolic Brzeska
  • Odpowiedz

DNV

2015-03-19, 19:16:32
Nowy użytkownik
Chciałem też zapytać ile kosztuje usługa uszczelnienia układu, wlutowania zaworu do napełnienia i napełnienia czynnikiem chłodzącym.
  • Odpowiedz

DNV

2015-05-19, 19:51:18
Nowy użytkownik
Witam, chciałbym odświeżyć temat odnośnie tej mojej nieszczęsnej lodówki. Mianowicie wezwałem fachowca jednego z lepszych. Wlutował zawór do napełnienia gazu, powiedział że gazu praktycznie nie było więc napełnił . Włączyliśmy lodówkę i przez chwilę zamrażalka mroziła i ten drut z tyłu lodówki był ciepły więc było ok i uzyskała -4 . Po krótkim czasie ten drut z tyłu zaczął robić się zimny i temperatura wzrosła do 0. Fachowiec powiedział że od strony chłodziarki wszystko jest w porządku i być może coś z elektroniką. Elektronikę posprawdzałem i nie widać żadnych uszkodzeń, przekaźniki działają a płyta sterująca wygląda jak nowa. Nie wiem też dlaczego jak na wyświetlaczu chce ustawić -15 to zapala się dioda F-alarm , Jeśli dam -14 czy -13 to już się nie zapala być może jest to coś związane z tą usterką.

Prosiłbym o pomoc w tym temacie bo szkoda mi tej lodówki
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa