Szukam mocnej lampki UV do szukania nieszczelności, moja lampa jest słabiutko a bym chciał coś mocnego. Lepiej kupić LED czy na zwykłej żarówce?
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
Lampka UV do szczelności
9 Odpowiedzi, 5444 Wyświetleń|
Lepiej silną na zwykłej żarówce zailaną krokodylkami do akumulatora.
Jednak Leda nie zastąpi zwykła żarówka
Toć jak wiesz lepiej,to po kiego się pytasz,chcesz się dowartościować?
Widziałeś porządną lampę z super filtrem,a nie "Leda" za 50 pln.tylko trzeba wydać ok 500 pln. Musiałbyś zobaczyć wyciek jakąś chińską ledową zabawką,a porządną lampą dopiero byś uwierzył.
Miałem na myśli że jednak LED nie w każdym przypadku zastąpi żarówkę. Gdybyś mnie nie pokierował w zarowkowa podejrzewam że bym kupił jakiegoś drogiego leda myśląc że będzie lepszy od zarowkowej. Zamówiłem mocną zarowkowa i dopiero będę widzieć różnicę.
kup UV świetlówkę w sklepie akwarystycznym .
Led od "małych człowieczkó" to psie pieniądze,oszczędne,na baterii cały sezon polatają.I takich parę mam,jedną zawsze w kieszeni.I tak na szybko w newralgicznych miejscach sobie poświecę,w porty,na wejście do skraplacza itp. tzn profilaktycznie.Ale jak już zacznie się porządne poszukiwania,to przytaszczę taką profesjonalną,żarówkową co to by baterię zżarła w parę minut i po podłączeniu do aku dopiero sobie dokładnie wszystko pooglądam.
Twoja lampa ma 100w czy 50w?
Nie napisano ile, ale może zdjęcie przejdzie,które przed chwilą zrobiłem.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2017-03-23, 09:33:02 przez obser.)
Przycisku na stałe nie włączysz.Tylko musisz go przyciskać,chcąc świecić,bo się trochę nagrzewa. |
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY