Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

LG S24AQU błąd 26

15 Odpowiedzi, 14539 Wyświetleń

adamdud

2015-04-13, 18:21:54
Użytkownik
Witam
Miałem dziś "poprawkę" po rocznym oczekiwaniu klienta na serwis LG.Przyjechali odczytali błąd 26 wymienili płytę główną na nową - pokazał się ten sam błąd. Stwierdzili że sprężarka mieli zamówić ale się już nie pokazali.
Mam pytanie dotyczące błędu 26. Informuje on nas o połączeniach ze sprężarką. Połączenie sprawdzam jest oki, rezystancja między UVW sprężarki 1 ohm (norma) między U a ziemią powyżej 2 megaohm, sprężarka rusza pracuje przez parę sekund i wywala błąd 26. Sprawdziłem DC było około 50V i nagle spadało Jest to sprężarka GJT240DAA 3PH DC 380V. Nie ważne czy sprężarka podpięta czy nie cały czas taki sam błąd 26. Na co stawiacie płyta czy sprężarka
  • Odpowiedz

wogotto

2015-04-13, 21:20:49
Użytkownik
Też jestem ciekaw,mam identyczną sytuację.Płyta wymieniona,dalej będzie chyba wymiana skraplacza
  • Odpowiedz

adamdud

2015-04-13, 22:19:27
Użytkownik
Masz to na gwarancji czy już po bo u mojego klienta klima wisi 4 lata
Poza tym gdzie kupisz sam skraplacz
Jak coś na PW
  • Odpowiedz

DBKlima

2015-04-14, 06:54:51
Top użytkownik
LG po raz kolejny twierdzę że nie będę sprzedawał ich klimatyzatorów to samo się tyczy Samsunga .
Części oraz urządzenia firmy Daikin
  • Odpowiedz

wogotto

2015-04-14, 07:13:07
Użytkownik
Klimatyzator pochodził 4 miesiące.Nie pamiętam numeru błędu ale była to definicja Błąd jednostki zewnętrznej,przeciążenie,płyta,zasilanie,przeładowanie czynnika,sprężarka.Odczytane z interfejsu serwisowego który podpina się do skraplacza i łączy się z telefonem z odpowiednią aplikacją. Sprężarka zmierzona,zasilanie ok.czynnik ok,pomiary płyty wskazywały na uszkodzoną lecz po wymianie błędu nie było lecz sprężarka próbowała wystartować tak jak wcześniej t.j kilka sekund i stop po kilku minutach zaś to samo.Mam pytanie czy uszkodzenie któregoś z elementów elektrycznych może uszkadzać płytę nawet po jej wymianie?
  • Odpowiedz

renegat35

2015-04-14, 16:16:39
Użytkownik
adamdud napisał(a):Witam
Miałem dziś "poprawkę" po rocznym oczekiwaniu klienta na serwis LG.Przyjechali odczytali błąd 26 wymienili płytę główną na nową - pokazał się ten sam błąd. Stwierdzili że sprężarka mieli zamówić ale się już nie pokazali.
Mam pytanie dotyczące błędu 26. Informuje on nas o połączeniach ze sprężarką. Połączenie sprawdzam jest oki, rezystancja między UVW sprężarki 1 ohm (norma) między U a ziemią powyżej 2 megaohm, sprężarka rusza pracuje przez parę sekund i wywala błąd 26. Sprawdziłem DC było około 50V i nagle spadało Jest to sprężarka GJT240DAA 3PH DC 380V. Nie ważne czy sprężarka podpięta czy nie cały czas taki sam błąd 26. Na co stawiacie płyta czy sprężarka

rezystancja 1 ohm no nie wiem czy norma wydaje mi się że powinno być 0,34- o,35 ohm

26- nieprawidłowe uruchamianie się sprężarki
- uszkodzenie połączenia UV lub sprężarki
- uszkodzenie czujnika DC
- uszkodzenie płytki PCB inwertera
  • Odpowiedz

adamdud

2015-04-14, 20:29:54
Użytkownik
renegat35 napisał(a):rezystancja 1 ohm no nie wiem czy norma wydaje mi się że powinno być 0,34- o,35 ohm

Sprawdzić rezystancję spręż.
(normalnie: 0.65?(INW)
bez różnic między terminalami
  • Odpowiedz

adamdud

2015-04-14, 21:10:21
Użytkownik
wogotto napisał(a):26- nieprawidłowe uruchamianie się sprężarki
Coś chyba nie umiesz czytać błędów i nie bardzo kumasz falowniki Rolleyes
  • Odpowiedz

renegat35

2015-04-15, 19:36:41
Użytkownik
adamdud napisał(a):
wogotto napisał(a):26- nieprawidłowe uruchamianie się sprężarki
Coś chyba nie umiesz czytać błędów i nie bardzo kumasz falowniki Rolleyes

Jak uważasz. Podałem ci tylko definicje błędu z układów multi v bo bardziej na kierunkują na przyczynę problemu ale to twój problem i na przyszłość będę pamiętał.
  • Odpowiedz

joker

2015-04-15, 20:27:44
Zaawansowany użytkownik
adamdud napisał(a):Witam
Spróbuj zamienić fazy.Rezystancja pomiędzy bolcami powinna wynosić 0,65 oma a upływność do masy nie mniejsza niż 2 mega.Sprawdż poszczególne fazy i zero.
Jeśli myślisz że kłócisz się z idiotą.To ten drugi myśli to samo co Ty.
  • Odpowiedz

sulejowek

2015-04-16, 18:17:13
Użytkownik
DBKlima napisał(a):LG po raz kolejny twierdzę że nie będę sprzedawał ich klimatyzatorów to samo się tyczy Samsunga .

Kolego masz jakiś problem z Lg i samsungiem wnioskując po różnych idiotycznych postach. DobrE są to urządzenia i klienci chętnie biorą.
Może lepiej zaproponować jakiegoś dzikiego Chińczyka zewzgledu na cenę?
  • Odpowiedz

mikulesza1988

2015-04-16, 18:25:37
Nowy użytkownik
LG jak i Samsung dla mnie dla nie są ok. klimy diałaają poprawnie nie mam do nich żadnych zastrzeżeń. czasami wtrafi sie jakiś tzw "feler" który jest natychmiast naprawiony, a sam dystrybutor nie robi żadnych problemów i dostarcza części czy wymienia na nowe urządzenia. co do problemu w temacie. umie wystarczyło wymienić sprężarka i klima działa poprawnie.
  • Odpowiedz

adamdud

2015-04-16, 18:35:16
Użytkownik
joker napisał(a):Spróbuj zamienić fazy.Rezystancja pomiędzy bolcami powinna wynosić 0,65 oma a upływność do masy nie mniejsza niż 2 mega.Sprawdż poszczególne fazy i zero.
Ale to jest układ jednofazowy
  • Odpowiedz

DBKlima

2015-05-28, 08:42:36
Top użytkownik
sulejowek napisał(a):
DBKlima napisał(a):LG po raz kolejny twierdzę że nie będę sprzedawał ich klimatyzatorów to samo się tyczy Samsunga .

Kolego masz jakiś problem z Lg i samsungiem wnioskując po różnych idiotycznych postach. DobrE są to urządzenia i klienci chętnie biorą.
Może lepiej zaproponować jakiegoś dzikiego Chińczyka zewzgledu na cenę?
Idiotycznie to próbujesz się reklamować.

Ze względu na cenę to mam na półce HJty z MEE Deutschland.
Chiński produkt od dawna nie jest tani i ze względu na cenę od dłuższego czasu się wcale nie sprzedaje.
Wystarczy porównać stare i nowe modele z fabryki Midea, Gree .
  • Odpowiedz

DBKlima

2015-05-28, 08:48:25
Top użytkownik
mikulesza1988 napisał(a):LG jak i Samsung dla mnie dla nie są ok. klimy diałaają poprawnie nie mam do nich żadnych zastrzeżeń. [...] umie wystarczyło wymienić sprężarka i klima działa poprawnie.
Padł moim zdaniem najmniej awaryjny element w klimatyzacji. Pech.
Wiem że nie ma problemu z otrzymywaniem części i reakcją LG oraz Samsung na zgłoszony problem .
Wolałbym jednak nie mieć tych problemów i nie wracać do tego samego klienta z naprawą po montażu po tym jak poleciłem ze względu na jakość, trwałość, gwarancję i rozpoznawalną markę producenta urządzeń.
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa