Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Klima setra 315

7 Odpowiedzi, 6001 Wyświetleń

bustravel24

2015-04-24, 14:44:26
Nowy użytkownik
Witam Mam pytanko
W autobusie setra wyłączała mi się klima ściągnełem czynnik r-134a było 9 kilo wchodzi 14 kg. Wymieniłem filtr nabiłem 14 i dalej na ssącym 4 na zegarach spada do zera i wyłańczaa tłoczącym 6 przy temp +10 stopni. Stary filtr miał taką przepustowość powietrza jakbym dmuchał w gwizdek policjantowi, zauważyłem że po wtłoczeniu gazu w oczku w kompresorze pływały jakieś jasne gluty. Gaz ściągałem kompresorem z lodówki próznia ciągnięta raz 12 godzin drugi raz 3,5 godziny próżnia przez 15 minut trzymała ciśnienie na zegarach.Na warsztacie powiedzieli mi ze trzeba przepłukać układ pytanie niektórzy stosują aceton a czy może być rozpuszczalnik a najlepiej by było taki środek żeby nie rozbierać całego układu razem 7 zaworów rozprężnych nie mówiąc nic o dostępności. Pomóżcie sezon za pasem robota przyjęta a klima kaput!!!!!
  • Odpowiedz

Shitashii

2015-04-25, 05:31:38
Moderator
Jeśli robisz tak jak piszesz, to sorry - taki mamy klimat. Nie ma drogi na skróty, jeśli trzeba płukać, to trzeba trochę rozebrać.
Kiedy wszystko inne zawiedzie - przeczytaj instrukcję.
  • Odpowiedz

bustravel24

2015-04-25, 10:34:10
Nowy użytkownik
słyszałem ze musi to być rozpuszczalnik organiczny taki który całkowicie odparuje co moge zastosować nitro (najtańszy)stosują też aceton czy coś innego?
  • Odpowiedz

Shitashii

2015-04-25, 10:52:32
Moderator
Ja słyszałem, że interpunkcja pomaga zrozumieć tekst pisany. Twój sposób pisania pokazuje jaki masz stosunek do tych, od których wymagasz pomocy.
Dotyczy to wszystkich nowych roszczeniowych forumowiczów.
Kiedy wszystko inne zawiedzie - przeczytaj instrukcję.
  • Odpowiedz

bustravel24

2015-04-25, 11:04:47
Nowy użytkownik
Przepraszam że nie postawiłem kropki i przecinka tam gdzie trzeba ojejciu ale błędy co za interpunkcja. A z drugiej strony czy to takie ważne?
  • Odpowiedz

aras

2015-04-25, 18:32:17
Użytkownik
bustravel24 napisał(a):Przepraszam że nie postawiłem kropki i przecinka tam gdzie trzeba ojejciu ale błędy co za interpunkcja. A z drugiej strony czy to takie ważne?

Niestety tak.
  • Odpowiedz

bustravel24

2015-04-29, 19:38:04
Nowy użytkownik
Zawory rozprężne wyczyszczone klima pięknie chula pozdrawiam Moderatora tylko nie wiem czy z Dużej czy z małej.
Pozdrowionka
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa