Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
CHŁODNICTWO
WENTYLACJA
POMPY CIEPŁA
TOSHIBA HVAC
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Sprężarka Bitzer 2N.2Y

5 Odpowiedzi, 5070 Wyświetleń

adamCH

2015-04-25, 05:05:21
Nowy użytkownik
Witam

Mam pytanie od łącznie sprężarki pół-hermetycznej, 2-tłokowej firmy Bitzer. Czy owa sprężarka posiada pompę olejową. Starałem się znaleźć informacje w internecie, lecz bez skutku co mogło by wnioskować że owa sprężarka nie posiada pompy. Jeśli nie posiada pompy to jakiego rodzaju regulator należy zastosować w celu zatrzymania silnika sprężarki przy zbyt niskim ciśnieniem oleju. Wiem, że w sprężarkach z pompą oleju stosuje się presostaty różnicowe oleju np firmy danfoss MP55 ale co w przypadku braku pompy?

Pozdrawiam
  • Odpowiedz

barbie

2015-04-25, 07:20:45
Top użytkownik
patrzenie na wziernik .
  • Odpowiedz

zibi48

2015-04-30, 18:32:06
Nowy użytkownik
adamCH napisał(a):Witam

Mam pytanie od łącznie sprężarki pół-hermetycznej, 2-tłokowej firmy Bitzer. Czy owa sprężarka posiada pompę olejową. Starałem się znaleźć informacje w internecie, lecz bez skutku co mogło by wnioskować że owa sprężarka nie posiada pompy. Jeśli nie posiada pompy to jakiego rodzaju regulator należy zastosować w celu zatrzymania silnika sprężarki przy zbyt niskim ciśnieniem oleju. Wiem, że w sprężarkach z pompą oleju stosuje się presostaty różnicowe oleju np firmy danfoss MP55 ale co w przypadku braku pompy?

Pozdrawiam

Najlepiej zapytać u żródła Smile Tu masz adres i tel. Zapytaj, to połączą cię z odpowiednim człowiekiem.

BERLING S.A.
MAGAZYN, DZIAŁ SPRZEDAŻY
Al. Krakowska 80A
05-552 Stefanowo
Godziny pracy:
8.00 - 16.00 (poniedziałek - piątek)
Telefon: +48 22 727 84 97
Fax: +48 22 736 28 99
E-mail: berling@berling.pl
  • Odpowiedz

frost-ch

2015-04-30, 20:30:12
Zaawansowany użytkownik
adamCH napisał(a):Witam

Pozdrawiam
W przypadku braku pompy, a zwłaszcza oleju w sprężarce sprężarka sama się zatrzyma :lol:
  • Odpowiedz

joker

2015-05-03, 15:49:14
Zaawansowany użytkownik
Zatrzymuje presostat niskiego ciśnienia.Nieszczelność układu -brak obciążenia cieplnego itp. przyczyny migracji oleju z kartera sprężarki.
Jeśli myślisz że kłócisz się z idiotą.To ten drugi myśli to samo co Ty.
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa