Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

[Carrier Zephyr 30 S] Prośba o pomoc

1 Odpowiedzi, 2310 Wyświetleń

kamil118

2015-05-10, 19:10:40
Nowy użytkownik
Witam,
dzisiaj po przejechaniu 260 km z temperaturą nastawioną na 3 stopnie (przewóz warzyw) pod koniec trasy agregat przestał chłodzić, na sterowniku mrugała czerwona lampka i co parędziesiąt sekund zapalała zielona żeby po sekundzie zmienić się w czerwoną i tak przez jakieś 15 km do postoju w miejscu docelowym.
Po oddaniu towaru, odpiąłem i podłączyłem ponownie tasiemkę od sterownika w kabinie, jak próbowałem go ponownie włączyć to po wciśnięciu przycisku ON załącza się wentylator nad kabiną oraz ten na pace jednak wyświetlacz na sterowniku nie uruchamia się i również nie chłodzi, nie można nic zobaczyć/ustawić oprócz wyłączenia sterownika przyciskiem OFF, wtedy wentylatory zatrzymują się.

Co może być przyczyną w/w problemu i czy można to w jakiś prosty sposób naprawić. Do tej pory sprawdziłem bezpieczniki w sterowniku nad kabiną i docisnąłem wszystkie wtyczki, jednak to nie pomogło a nie znam się na tyle, żeby coś więcej w tym grzebać.

Czy znalazł by się jakiś fachowiec z Lublina lub okolic, który bo to szybko i sprawnie naprawił? Ponieważ samochód jest potrzebny na środę.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2015-05-10, 19:12:27 przez kamil118.)
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa