Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Dobór Klimatyzacji

4 Odpowiedzi, 4023 Wyświetleń

maxlubaczow

2015-06-09, 11:26:23
Nowy użytkownik
Witam, poszukuję klimatyzatora który będzie zamontowany w sklepie AGD RTV o powierzchni 80m2 wysokość 2,75 m z oknami od strony zachodniej ale nie chcę na nią wydać majątku, ma delikatnie schłodzić panującą tu temperaturę. Co mogę zastosować, dodam że jestem totalnym laikiem w temacie klimatyzacji, ale ceny 10000 zł przerażają mnie.

Proszę o informacje Smile
  • Odpowiedz

obser

2015-06-09, 15:45:40
Top użytkownik
Szukasz jasnowidza.Zaproś firmę,zrobi bilans zapotrzebowania,zaproponuje Ci oferty,10000 wyjdzie za sprzęt z bajerami,może nawet nie starczyć,ale popularną marką jak Ci skalkuluje powinno wyjść taniej,zależy jak tam wygląda możliwość montażu.
  • Odpowiedz

miezala5

2015-06-09, 17:13:33
Top użytkownik
Bilans to podstawa!
Metrarz nic nie mówi bo nie wiadomo czy to pawilon ze słabo izolowanym dachem czy stary ceglany budynek z 50cm cegły czy nowe budownictwo z 15cm styropianu!
Wilkość przeszklenia od zachodu b.ważna bo 150-200watt/m2
Ilość włączonych TV i średnia ilość ludzi razem ze sprzedwcami,nie można troche watów pominąć na oświetlenie itd itp
pewnie 7-10kW trzeba mieć!
Najtaniej bedzie naścienny najlepiej kaseta jak jest obnizany sufit.
Kaseta droga wiec nascienniak 7kW od 4500 do 8000 pln netto plus montaż 1100-1300 za te kW.
Tak że za mniej niż 6000 pln nie podchodź do tematu bo szkoda robić byle co i byle jak lepiej zrobić przeciąg!Wink
  • Odpowiedz

achahor

2015-06-09, 19:02:23
Nowy użytkownik
Nie wiem czy na taki metraż wystarczy jeden klimatyzator ale dla pewności zapytaj tu http://www.wawaklima.pl. Może jedna klimatyzacja o dużej mocy chłodniczej wystarczy, jeśli tak to nie zapłacisz 10000 zł.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2015-06-25, 16:56:14 przez achahor.)
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa