Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Urządzenie TRANE

3 Odpowiedzi, 2830 Wyświetleń
Wątek zamknięty 

Kicek

2015-06-25, 18:13:58
Gość
Witam Panowie,
Mam problem z urządzeniem TRANE Voyager. Problem polega na tym że po zresetowaniu sprężarki pracują prawidłowo, wentylatory skraplaczy też się załączają, niby wszystko działa ale tylko przez jakiś czas, raz działa przez godzinę, raz przez kilka godzin raz działał nawet dzień. Z tego co zauważyłem dioda led2 mryga w momencie gdy już sprężarka nie pracuje i nie chec ruszyć po resecie normalnie się odpala. W drugim bliźniaczym urządzeniu natomiast jedynie wentylatory skraplaczy się załączają a sprężarki nie i dioda led2 również mryga. wysokiego ciśnienia nie wyrzuca bo phrezostatów nie trzeba resetować.
Może ktoś z was spotkał się z podobnym problemem lub wie co może być przyczyną?

szulik4

2015-06-26, 20:16:22
Nowy użytkownik
zatrzymuje urządzenie bo występuje jakaś awaria lub alarm nieprawidłowych parametrów. Musisz odczytać kod błędu.

Robert_Aptacy

2019-01-19, 06:43:18
Nowy użytkownik
Kicek napisał(a):Witam Panowie,
Mam problem z urządzeniem TRANE Voyager. Problem polega na tym że po zresetowaniu sprężarki pracują prawidłowo, wentylatory skraplaczy też się załączają, niby wszystko działa ale tylko przez jakiś czas, raz działa przez godzinę, raz przez kilka godzin raz działał nawet dzień. Z tego co zauważyłem dioda led2 mryga w momencie gdy już sprężarka nie pracuje i nie chec ruszyć po resecie normalnie się odpala. W drugim bliźniaczym urządzeniu natomiast jedynie wentylatory skraplaczy się załączają a sprężarki nie i dioda led2 również mryga. wysokiego ciśnienia nie wyrzuca bo phrezostatów nie trzeba resetować.
Może ktoś z was spotkał się z podobnym problemem lub wie co może być przyczyną?

Należy sprawdzić instalacje sterowniczą
z całą pewnością styk
[reklama]
Serwis Klimatyzacji i Chłodnictwa Robert Aptacy
Serwis Chiller | Serwis Osuszaczy Powietrza | Serwis Lodówek Samochodowych | Serwis Kostkarek do Lodu

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa