Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Sprężarka nie startuje BMW E36

1 Odpowiedzi, 2289 Wyświetleń

PelsonBMW

2015-08-13, 20:22:19
Nowy użytkownik
Witajcie, wybaczcie, że tak od razu z grubej rury aczkolwiek borykam się kilka dni z problemem, otóż tak...

Kilka lat temu kupiłem BMW e36 Coupe przeswapowane z 2.0 na 2.8 . Nie było w niej klimatyzacji, tzn była ale nie było chłodnicy, kable wisiały swobodnie itd itd , kupiłem chłodnicę , przedmuchałem układ , wyczyściłem latające wolno przewody. Problem polega na tym, że teoretycznie wszystko działa oprócz sprężarki . Po włączeniu klimatyzacji (manualna) włącza się wiatrak, ale elektromagnes nie załącza sprężarki , na krótko sprężarka działa i bije zimnym powietrzem, ale nie wiem czy powinno ją rozłączać czy nie ? bo bije ciągle. Z tego co zauważyłem miernikiem to sygnał do DME idzie ale z DME do przekaźnika już nie wychodzi co za tym idzie nie podaje 12v na sprężarkę , pod tym samym przekaźnikiem jest zapłon w samochodzie. Siedzę już nad tym dwa dni i nie mogę rozgryźć jak podłączyć to aby ominęło Sterownik Silnika (DME) bo jest on z E39 i prawdopodobnie dlatego komputer nie podaje prądu na przekaźnik , tak aby załączając klimatyzację startował wentylator i sprężarka , co zauważyłem jeszcze to czujnik wysokiego ciśnienia na osuszaczu nie wiem w sumie jak go sprawdzić poprawnie bo mam ich aż 3 (na podmiankę), każdy inaczej reaguje na miernik. Wyczytałem w internetach, że po swapie właśnie takie rzeczy się dzieją i że wiatrak chodzi a sprężarki nie załącza. Nie wiem jak podłączyć to aby hulało bo wiecie jaka jest pogoda za oknem Smile
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa