Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
CHŁODNICTWO
WENTYLACJA
POMPY CIEPŁA
TOSHIBA HVAC
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Mała przyczepa mroźnia

4 Odpowiedzi, 4460 Wyświetleń
Wątek zamknięty 

dostawcy

2016-02-24, 16:06:14
Nowy użytkownik
Witam,

Chciałbym zbudować przyczepkę mroźnię, taką z dmc do 1,5-2 ton abym mógł ją ciągnąć busem. Do tej pory używałem zamrażarek ale mają za małą pojemność lub wypożyczałem auta mroźnie.

Próbowałem się rozeznać i poszukać firm, które mi to zrobią ale to temat dość mało popularny więc ciężko takowe znaleźć.

Na wstępie powiedzcie mi proszę czy w ogóle można coś takiego zbudować.

Moje założenia to mrożnia na produkty spożywcze, będę je wrzucał już zamrożone. Muszę mieć tam temperaturę -20 stopni jednak ze względu na fakt, iż w trakcie jazdy nie będzie ona podłączona do zasilania to chciałbym aby schładzała do -30 albo i niżej.
Kubatura to 5-6 m3, zasilanie agregatu tylko z sieci 230V (siła nie wchodzi w grę) i najlepiej pobór mocy do 2 KW. Mam wyciszony agregat prądotwórczy o tej mocy, który mógłbym stawiać na dyszlu i agregat mógłby wtedy pracować również w trakcie jazdy. Ściany chciałbym zbudować z płyt warstwowych (blacha-styropian-blacha). Czy ściany o grubości 12 cm wystarczą? Mroźnia będzie otwierana kilka razy dziennie.

Zatem proszę o informację czy jest możliwe aby uzyskać mniej niż -20 na kubaturze 5-6 m3.
Jeśli też znacie osoby/firmy, które mogłyby mi coś takiego zbudować to proszę o kontakt jestem z Gdańska. Szukam fachowca od chłodnictwa, wykonanie samej przyczepy mogę zlecić komuś innemu, bardziej chodzi o dobór agregatu, jego montaż i potem serwis.

Zależy mi na wykorzystaniu używanego agregatu bo widziałem ceny nowych, na takie mnie nie stać.

Dzięki za pomoc.

malfred

2016-02-25, 09:44:00
Nowy użytkownik
znalazłem taką strone christ-przyczepy.pl/oferta/lodowka/
Polska Wikipedia

dostawcy

2016-02-25, 11:37:53
Nowy użytkownik
malfred napisał(a):znalazłem taką strone christ-przyczepy.pl/oferta/lodowka/
Dzięki ale ta przyczepa jest dwa razy za duża ma prawie 14 m3 no i agregat od 0 do +10, to nie to czego szukam. Jednak dzięki za kontakt.

p.obelix

2016-02-25, 16:48:45
Zaawansowany użytkownik
To co z tego że za duża zadzwoń i zapytaj czy zrobią tobie mniejszą a agregat wstawią jaki zechcesz nawet i na -30 Kiedyś w poprzedniej firmie mieliśmy i budowaliśmy takie na wynajm Wink
TEORIA jest wtedy gdy wszystko wiemy a nic nie działa,
PRAKTYKA jest wtedy gdy wszystko działa a nikt nie wie dlaczego.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2016-02-25, 16:50:55 przez p.obelix.)

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa