Czy potrzebny jest certyfikat do nabijania klimatyzacji.
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
Auto-klima
15 Odpowiedzi, 10142 Wyświetleń|
Potrzebne jest zaświadczenie o ukończeniu szkolenia i nie do "nabijania",ale serwisowania.
ignacy64 napisał(a):Czy potrzebny jest certyfikat do nabijania klimatyzacji.Czy nie wydaje Ci się, że słowo certyfikat i ,, nabijanie" jakoś ze sobą nie współgra? :lol:
Gdzie mogę zrobić zaświadczenie i ile kosztuje.
ignacy64 napisał(a):Gdzie mogę zrobić zaświadczenie i ile kosztuje.Pytaj w większych sieciowych sklepach motoryzacyjnych w swoim mieście np. IC, Automoto, Gordon, przecież nie będziesz jechał na koniec polski, parę dni temu zrobiłem ten certyfikat przez automoto, koszt 370zł brutto, na czas nieokreślony, podobno większośc daje na 5 lat.
Po pierwsze nie certyfikat ,tylko zaświadczenie o udziale w szkoleniu ,a po drugie sa one oczywiście bezterminowe.Prowadzimy takie szkolenia dla firmy Gordon.
awax napisał(a):Po pierwsze nie certyfikat ,tylko zaświadczenie o udziale w szkoleniu ,a po drugie sa one oczywiście bezterminowe.Prowadzimy takie szkolenia dla firmy Gordon.To jeszcze dopisz cene
witam
odbyłem szkolenie ale mam taki bałagan w glowie ze szkok. Czy ktoś może odp. na moje pytanie? 1.mam szkolenie co musi zrobić pracodawca gdzie musi zglosc ze robi klimatyzacje ? 2. co z gazem z 3 ostatnich lat ja zrozumialem ze musze się rozliczyć 3 lata wstecz do jakiego auta ile gazu poszlo 3.teraz nabiajam klime musze robic raport to jakiego auta ile gazu tak? przemekbosch napisał(a):witamTo kiedy znajdziesz czas na pracę ??? ![]() Czy numery VIN musisz podawać,czy wystarczy numer rej.?
Tak na poważnie to:
1 pracodawca nie musi niczego nigdzie zgłaszać,ma tylko pilnować,żeby nikt bez takiego zaświadczenia nie wykonywał prac związanych z klimatyzacją. 2Należało złożyć sprawozdanie do 28 lutego ,ale tylko za 2015 rok.Obowiązywało to już w poprzednich latach na podstawie przepisów unijnych. 3.Trzeba samemu ustanowić procedury rozchodu czynnika chłodniczego,nie Masz prawa ograniczyć się do samego "dobijania" jeżeli ubytek będzie większy niż 40/60 g. Przy okazji,nie było tego na szkoleniu,czy nie uważałeś???
starałem się uwazac ale z tego co mowil to rozliczamy się do końca marca to raz ,dwa to podali wzor druku nr rej vin i przy każdej aucie trzeba to wypisac byłem w BEtisie aa i jeszcze jedno do trzeba zglosci urządzenie do klimy w UDtcie
Widzę że jest tego trochę więcej dla klimatyzacji samochodowej. Kurs dopiero w kwietniu bo brak miejsc a okazuje się że terminy już przepadły. Może by tak zrobić jasny i wyraźny temat co jest wymagane i do kiedy? Awax pisze jedno a tu kolega niżej piszę o czymś więcej. Ktoś coś pokręcił czy czegoś nie wie? Co muszę zgłosić do UDT? uniwersalne urządzenie do klimatyzacji? narzędzia? urządzenie do płukania? urządzenia do sprawdzenia szczelności?
Szkolenie z auto klimy w awax ie odbędzie się 25 go marca.
Sa jeszcze wolne miejsca.
Raz mówisz o tym by sobie pomagać a tu mnie zapraszasz na szkolenie. Ja rozumiem że masz wiedzę ale nie będę jechał ponad 400km w jedną stronę bo tak... Sam wiesz że każdy musi odbyć takie szkolenie więc jeśli zdradzisz trochę wiedzy na forum to tobie i innym się nic nie stanie.
Napisałeś,że brak miejsc więc odpisałem,że są.
w kwestii dzielenia się wiedzą to podtrzymuję ,że jestem otwarty,ale minimum przyzwoitości wymaga,żeby przed zadawaniem pytań przeczytać chociaż informaję np.na stronie awax u oraz UDT. |
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY