Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Jeden Split na dwa małe pokoje

9 Odpowiedzi, 7072 Wyświetleń

przemas22

2016-05-05, 16:13:54
Nowy użytkownik
Poszukuje ekonomicznego rozwiązania do podniesienia komfortu głownie wieczorem w dwóch małych pokojach w bloku. Czy da rade jedną jednostką osiągnąć efekt. Myślałem aby jednostkę zamontować wprost na drzwi drugiego pokoju kolor żółty na schemacie. Dostałem dobrą ofertę na Fuji 3,5kw z 5 letnia gwarancję.
  • Odpowiedz

przemas22

2016-05-07, 07:42:33
Nowy użytkownik
Ruch w temacie widze duży. To doloze jeszcze pytanie o.opinie na temat firmy haier
  • Odpowiedz

stoo

2016-05-07, 13:20:51
Użytkownik
Skoro masz już ofertę to i pewnie instalatora, niech on zrobi wizje idoradzi
  • Odpowiedz

przemas22

2016-05-07, 14:34:18
Nowy użytkownik
Będzie jak piszesz. Ale poradzić na forum http://telewizor.eu/forum/ zawsze warto
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2017-03-05, 14:52:25 przez przemas22.)
  • Odpowiedz

obser

2016-05-07, 15:02:51
Top użytkownik
Nie wiem czy warto,bo taki rysunek prawie nic nie mówi,okna,izolacja,orietacja w kierunkach świata,strop,korytarz,czy czasem nie schody w dół,różne rzeczy mają wpływ.Najlepsza jest wizja lokalna,poza tym jak tu nabędziesz rad i będziesz dyrygował,to potem instalator powie Ci,że masz założone na własną prośbę.Lepiej dobrać zamiast urządzenia pewną firmę i zdać się na fachowców.Jak sknocą,to poprawią,bo będą się bać o reputację.Jeden nizadowolony klient to minus kilkunastu potencjalnych.
Urządzenia się unifikują,większość to tylko brendowanie, ostatnio się zdziwiłem jak zobaczyłem 2 blachy montażowe pod jw. innych firm identyczne jota wjotę na pewno na tej samej prasie robione. A firmy mocno konkurencyjne wzajemnie i znane.
  • Odpowiedz

marstaf

2016-05-19, 09:14:25
Nowy użytkownik
Wg mnie w pokoju nr 1 od lewej nie będziesz miał zadanej temperatury tylko wyższą o kilka stopni. Lepiej tutaj zamontować 2x2kW
  • Odpowiedz

woman

2016-05-24, 19:13:16
Nowy użytkownik
Przy takim ustawieniu pomieszczeń obojętnie jakbyś tą pojedynczą jednostkę ustawił i tak nie będzie dobrej cyrkulacji powietrza. Albo rozbije się o jedną ścianą albo o drugą. Zgadzam się z poprzednikiem, lepszy mały multik 2 x 2,1 kW, albo dwa splity , w zależności na co pozwoli spółdzielnia.
  • Odpowiedz

przemas22

2016-05-24, 21:22:20
Nowy użytkownik
No ale czy te że jednostka bedzie wisiała naprzeciwko drzwi wejsciowych do drugiego pokoju. A odległość od nawiewu do tych drzwi bedzie ok 2m nie poprawia sytuacji ?
  • Odpowiedz

DBKlima

2016-05-25, 07:51:50
Top użytkownik
Jak dla mnie to multi agregat MXZ 2D33 i EF18 x2
Części oraz urządzenia firmy Daikin
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa