Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Przyrząd do wymiany zaworków pod ciśnieniem.

7 Odpowiedzi, 5970 Wyświetleń

Fujitsu Szczecin

2008-08-20, 13:40:31
Top użytkownik
Witam

Kupiłem dziś taki przyrząd, niby wszystko wiem jak nim się posługiwać. Ale zastanawia mnie jak wymienić zaworek pod ciśnieniem, jeżeli w czasie odkręcania nakrętki zabezpieczającej na zaworze serwisowym, zaczyna nam uchodzić czynnik, to jest wariactwem próba nakręcenia przyrządu pod ciśnieniem. Z budowy przyrządu wnioskuje że ciśnie jest niezbędne żeby zaworek wypchnęło do przyrządu. Rozumiem że np: dobrze jest zaworek usunąć do odzysku czynnika do butli i odwrotnie. To jest dla mnie jasne. Chodzi mi głównie o sytuacje awaryjną.

Mógłby mi ktoś opisać krok po kroku jakie trzeba wykonać czynności przy wymianie uszkodzonego zaworka w zaworze trójdzielnym serwisowym. O czym trzeba pamiętać żeby było sprawnie i bezpiecznie.

Tu jest zdjęcie tego przyrządu.
[Obrazek: wargrenade.gif]

Pozdrawiam
Wszyscy, wszystko wiedzieli... a mój fotoblog?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2011-06-27, 20:42:23 przez Stefanbud.)
  • Odpowiedz

barbie

2011-06-27, 18:55:21
Top użytkownik
na końcu wykrętaka jest magnes ,wyciągnie on zaworek gdy brak ciśnienia .
  • Odpowiedz

llort

2011-06-27, 19:50:46
Zaawansowany użytkownik
Żadnego magnesu nie ma.Korzystam z tego od 6-ciu lat bezproblemowo :/ A laicy wymieniają pod próżnią.stefanbud do góry nie polecisz spadając z drabiny czego tobie ani nikomu nie życzę Big Grin
Masz problem w dziedzinie chłodnictwa i kanalizacji?STEFAN BUD ci pomoże.Człowiek orkiestra.Ponoć tynki maszynowe wykonuje gratis.Do administracji to nie jest reklama
  • Odpowiedz

barbie

2011-06-27, 19:56:05
Top użytkownik
zapewne korzystasz z chińskiej podróbki--w moim urządzeniu firmy Wigam jest porządny neodymowy magnes .
  • Odpowiedz

Ghost70

2011-06-27, 19:58:39
Użytkownik
Myślę, że przez ostatnie 3 lata stefanbud już się nauczył posługiwać tym cackiem ...
temat jest z 2008 roku Big Grin
  • Odpowiedz

Fujitsu Szczecin

2011-06-27, 20:17:24
Top użytkownik
Ghost70 napisał(a):Myślę, że przez ostatnie 3 lata stefanbud już się nauczył posługiwać tym cackiem ...
temat jest z 2008 roku Big Grin
Witam

Ja zawora kręce w rosół na golasa Big Grin

Pozdrawiam

Przydał się parę razy.
Wszyscy, wszystko wiedzieli... a mój fotoblog?
  • Odpowiedz

llort

2011-06-27, 20:35:03
Zaawansowany użytkownik
Straszne rewersy po 3-latach?Kiedyś kupiłem coś? Smile Nie wsiadam do taryfy gdzie 18-stolatek prowadzi coś czego nie rozumie.
Masz problem w dziedzinie chłodnictwa i kanalizacji?STEFAN BUD ci pomoże.Człowiek orkiestra.Ponoć tynki maszynowe wykonuje gratis.Do administracji to nie jest reklama
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa