Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Audi A4 B5 1999 r. 1.8 - po włączeniu klimatyzacji silnik słabnie.

8 Odpowiedzi, 6063 Wyświetleń

>adamo<

2016-09-07, 20:12:50
Nowy użytkownik
Witam,

Mam problem tego typu, że gdy jest bardzo gorąco na zewnątrz i załączę klimatyzację to... najlepiej, żebym ją wyłączył, bo nie da się jechać! Silnik ma tak ciężko jakby co najmniej holował drugi samochód lub cztery przyczepy na raz. Na wolnych obrotach również czuć każdy ruch tłoka. Klima chłodzi. Gdy na zewnątrz jest temperatura umiarkowana jest trochę lepiej ale i tak daleko do normalności - sprawdzałem u kolegi w ADR - praktycznie nie odczuwa się czy klimatyzacja jest włączona czy też nie a to prawie ten sam silnik. Błędów na VAGu ze sterownika klimatyzacji nie mogę odczytać, ponieważ (w wolnym tłumaczeniu) "jest ich zbyt dużo". Z kodów klimatronika sam nic nie wykombinuję. Na forum jest wyjaśnienie poszczególnych kanałów i błędów ale nie potrafię przełożyć ich na mój przypadek. U mnie jest 87 kanałów a wszyscy tłumaczą tylko 61 kanałów. Zrobiłem zestawienie wartości poszczególnych kanałów przy kluczyku w pozycji "zapłon" i klimatyzacji na "OFF" oraz na odpalonym silniku i klimatyzacji na "AUTO". Prośba o podpowiedzi, gdzie szukać przyczyny mojego problemu. Z góry dzięki.
http://www.directupl...ng267rc_pdf.htm
  • Odpowiedz

mg

2016-09-07, 20:18:52
Top użytkownik
Ile wynosi ciśnienie skraplania?
  • Odpowiedz

>adamo<

2016-09-08, 04:36:13
Nowy użytkownik
Jestem laikiem w tych sprawach. Możesz napisać jak to sprawdzić?
  • Odpowiedz

radekrp90

2016-09-08, 09:40:17
Użytkownik
Musisz sprawdzić ciśnienie HP i temperaturę skraplacza (pot.: chłodnicy klimatyzacji).
  • Odpowiedz

>adamo<

2016-09-08, 10:26:20
Nowy użytkownik
Temperaturę sprawdzę. Zakładam, że jej pomiar należy wykonać pod maksymalnym obciążeniem układu klimatyzacji i robi się to pirometrem. Gorzej będzie z ciśnieniem. Dam radę zmierzyć jego wartość samodzielnie? Co trzeba mieć i gdzie się wpiąć?

Wysłane z mojego PLK-L01 przy użyciu Tapatalka
  • Odpowiedz

>adamo<

2016-09-09, 03:16:46
Nowy użytkownik
Na forum A4 klub koledzy uświadomili mnie, że sam problemu nie rozwiąże. Możecie polecić rzetelny i niedrogi serwis klimatyzacji w okolicach Ursusa, Pruszkowa, Otrębus, który z moim problemem sobie poradzi i nie będzie to kosztować majątku?
  • Odpowiedz

radekklimat

2016-09-09, 15:03:23
Moderator
Przyjedź do mnie do Raszyna, sprawdzi się, firma koło komisariatu policji
  • Odpowiedz

mg

2016-09-09, 16:27:34
Top użytkownik
>adamo<' napisał(a):Na forum A4 klub koledzy uświadomili mnie, że sam problemu nie rozwiąże. Możecie polecić rzetelny i niedrogi serwis klimatyzacji w okolicach Ursusa, Pruszkowa, Otrębus, który z moim problemem sobie poradzi i nie będzie to kosztować majątku?
Majątku nie stracisz Smile O ile nie uszkodziłeś sprężarki z powodu ,,oszczędności" Ponadto Twój samochód prawdopodobnie już przepalił wartość usługi Wink
Pozdrawiam
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa