Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

klimatyzacja kanalowa czy klimakonwektory

6 Odpowiedzi, 7245 Wyświetleń

Guest

2005-07-27, 09:11:14
Gość
czy mógłby mi ktoś przedstawić za i przeciw , plusy i minusy klimatyzacji kanałowej i klimakonwektorów, chętnie nawiąże kontakt z kimś kto udzieliby mi mkilku cennych rad

chodzi o zainstalowanie klimatyzacji, wentylacji i ogrzewania w nowo powstającej restauracji (budynek z drewnianych bali)
zarówno kliatyzacja kanałowa jaki i klimakonwektory moga grzac w zimie i chłodzić w lecie ztym, że do klimakonwektorów trzeba doprowadzić jeszcze instałację, która dostarczałaby swieże powietrze
jesli chodzi o klimatyzacje kanałówą to obawiam sie, że w najbardziej oddalonym punkcie w budynku nie będzie tak dogrzane/schłodzone powietrze jak bym sobvie tego życzył
proszę rozwiać moje obawy i udzielić mi jakichś rad
pozdrawiam
  • Odpowiedz

Guest

2005-09-01, 09:52:53
Gość
Cytat:czy mógłby mi ktoś przedstawić za i przeciw , plusy i minusy klimatyzacji kanałowej i klimakonwektorów, chętnie nawiąże kontakt z kimś kto udzieliby mi mkilku cennych rad

chodzi o zainstalowanie klimatyzacji, wentylacji i ogrzewania w nowo powstającej restauracji (budynek z drewnianych bali)
zarówno kliatyzacja kanałowa jaki i klimakonwektory moga grzac w zimie i chłodzić w lecie ztym, że do klimakonwektorów trzeba doprowadzić jeszcze instałację, która dostarczałaby swieże powietrze
jesli chodzi o klimatyzacje kanałówą to obawiam sie, że w najbardziej oddalonym punkcie w budynku nie będzie tak dogrzane/schłodzone powietrze jak bym sobvie tego życzył
proszę rozwiać moje obawy i udzielić mi jakichś rad
pozdrawiam

Dobrze zrobiona kanalowka jest zawsze lepsza od klimakonwektorow.
Dobrego projektu, koncepcji nie zastapi rozmowa i kims kto sie "zna"
  • Odpowiedz

Guest

2006-03-09, 13:23:07
Gość
moim zdaniem lepsza jest kanałówka. W klimakonwektorze możliwa jest tylko obróbka powietrza grzanie-chłodzenie, w kanałowce mozna rózniez nawilżac i osuszac. Poza tym klimakonwektory są stosunko drogie. Co do obaw, że w którymś miejscu powietrze nawiewane bedzie o innych parametrach to sa niuzasadnione. Jezeli rodzielimy strumien powitrza na mniejsze strumienie to kazdy z tych strumieni bedzie mial te same parametry. nie ma czegos takiego, że np. pierwszy nawiewnik zmniejsza temperature wypływająca z kolejnego.

mail to: interieur@interia.pl
  • Odpowiedz

williamosa

2009-08-11, 09:12:16
Nowy użytkownik
akurat tak sie zgrało w czasie ze ostatnio instalowałem i kanałówkęi i klimakonw... Jak na mój gust to kanałówka jest lepsza (ale i tak wszystko zależy od producenta-->czyli jakości urządzenia). pozdrawiam
  • Odpowiedz

tommatiz

2009-08-11, 14:08:55
Moderator
Ja też jestem za kanałówką. Prostrza w montażu i serwisie. Zawsze możesz doprowadzić świeże powietrze a kanałami prowadzisz chłód gdzie tylko chcesz. Dobry kanał nigdy nie jest zły. Pzdr
  • Odpowiedz

tommatiz

2009-08-11, 14:23:26
Moderator
Właśnie mam 18 Klimakonwektorów TRANE i wiecznie jakieś pierdoły się dzieją. Nie wiem czy ten TRANE jest taki niedopracowany czy fabryka oszczędza HGW. Wolę kanał. Pzdr
  • Odpowiedz

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa