Potrzebuje dobrać klimatyzację systemu VRF. Mam informację, że w każdym klimatyzowanym pomieszczeniu jest strop drewniany. Jaki rodzaj klimatyzatora najlepiej zastosować?
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
Strop drewniany jaki klimatyzator
10 Odpowiedzi, 6128 Wyświetleń|
Tyle tych danych podałeś,że teoretycznie każdy rodzaj,nawet kasetę montowaliśmy,bo z góry był dostęp po przycięciu izolacji(widziałem na Mazurach taką perełeczkę,że panel pokryto hydrografią we wzory desek-super).Ale najpewniej zostanie Ci split ścienny,lub przypodłogowy-szczególnie jak do ogrzewania.
Też myślałem o ściennym bo jest najtańszy
No jak takimi kryteriami myślisz,to powodzenia
Taka jest prawda bo inwestora interesuje cena
raper fajnie posty nawala i czsem sam sobie odpowiada ma chyba kase za kazdy post albo idzie na moderator
Wymiennik celulozowo-korkowy a obudowa z drewna. Rury cieczowa i gazowa z bambusa bo pusty w środku.
A ja proponuję otworzyć okno jak ma być tanio...zastanawiam się czy masz jakiekolwiek pojęcie o klimatyzacji. Ps : skoro chcesz najtaniej to po co pytasz ?
Nie wierze że takie teksty tu padają!:o
A mialo być lepie po uprawnieniach freonowych! Obstawiam Pana od CO oni są mistrzami od tematów ale niestety mają czasami ukłAADY Z INWESTOREM!: ))
Rapero700 napisał(a):Potrzebuje dobrać klimatyzację systemu VRF. Mam informację, że w każdym klimatyzowanym pomieszczeniu jest strop drewniany. Jaki rodzaj klimatyzatora najlepiej zastosować? Najlepiej komponowały by się drzewiane klimy,by pasowało. Można tanio sobie wystrugać,a rury już wcześniej podano-bambus. Można wychodować szybko rośnie,będzie tanio. |
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY